Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 11, 2013 in Politic | 1 comment

Vom fi vreodata capabili sa avem o infrastructura demna de secolul in care traim???

Din 2002 nu a fost vara, primavara sau iarna sa nu merg impreuna cu familia mea la Dorna Arini ( mai corect spus, intr-un sat superb, Cozanesti, situat la cativa km de Vatra Dornei, Suceava). Desi peisajul prin Piarta Neamt sau Gura Humorului de exemplu, este de vis, de la an la an s-a marit numarul orelor petrecute in masina desi tehnic ar fi trebuit sa se micsoreze ca doar asta inseamna progres si dezvoltare, nu? In schimb a crescut in fiecare am pretul pe km ajungand la sume ametitor de nerealiste!

Daca constructorii de infrastructura si-au cam demonstrat capacitatea ( nu ii cunosc dar este de notorietate ca sunt cam aceleasi companii de ani si ani de zile!) de ce statul roman nu infiinteaza propria companie (unde sa detina majoritatea) cu care sa construiasca drumuri ( inclusiv in parteneriate public privat) ca poate asa, statul, in calitatea sa de bun administrator al bunului public, poate ajuta concret la dezvoltarea economica a Romaniei?!

Si pentru cei care o sa se grabeasca sa ma critice ca nu se poate, ca trebuie sa fie competitie etc etc…le spun ca dezvoltarea infrastructurii Romaniei este o problema de strategie si securitate, fiind elementul fundamental al dezvoltarii economice, si nu numai, a Romaniei!

 

1 Comment

  1. D-na Birchall,
    Cu tot respectul, dar prima intrebare ar fi: de ce nu se fac si nu se modernizeaza drumuri la noi in tara? Pentru ca firme de profil avem in tara. Mergeti, va rog, pe la Iasi – chiar nu veti gasi firme de constructii de drumuri? Dati o raita prin Suceava, chiar nu exista asa ceva? N-as crede. Eu, in Iasi, parca stiam vreo doua firme… Asa ca firme de profil avem, numai ca ele someaza din motive doar de Guvernul Ponta cunoscute. Ca eu nu cred ca au intrat firmele de constructii de drumuri in sac. Ele exista, dati-le de lucru! Practic din 2008 nu se prea mai construieste in tara asta.

    Pe de alta parte, stiti cam cat ar costa infiintarea unei companii constructoare de drumuri de stat care sa opereze la nivel national? Pentru ca ar trebui sa aiba sediu, garaje, utilaje, oameni specializati, motorina, benzina etc. Apoi filiale in tara… Dar eu va spun ca exista firme de drumuri, tot ce ar trebui ar fi sa le dati de lucru, sa asigurati finantarea necesara lucrarilor, sa vedeti cu ce probleme se confrunta si cum i-ati putea ajuta. Guvernul Ponta a taiat aproape 1 miliard de lei de la Ministerul Transporturilor. Nu prea se vede cum asigurati finantarea lucrarilor de drumuri si poduri, absolut necesare, de acord cu Dvs.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ce decadere fata de anii ’90…!! « Motanul Incaltat - [...] din 1991 s-a nascut din dorinta de libertate si democratie a poporului roman. Dupa dictatura comunista aveam cu totii…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.