Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 10, 2014 in Politic | 1 comment

Vizita subsecretarului de stat Victoria Nuland poate contribui la consolidarea relatiei bilaterale cu SUA

 

Vizita subsecretarului de stat Victoria Nuland ne dă ocazia să prezentăm, în mod direct, realităţile din România,consolidând totodată relaţia bilaterală cu partenerul nostru strategic, SUA.

Întotdeauna am susţinut că Parteneriatul nostru strategic este foarte important atât pentru România, cât şi pentru SUA şi trebuie construit şi consolidat prin contacte bilaterale, deopotrivă la nivel politic, economic şi social. Tocmai de aceea, vizita subsecretarului de stat, Victoria Nuland, arată importanţa pe care şi SUA o acordă parteneriatului strategic cu România.

Parteneriatul strategic pe care îl avem cu SUA este de cursă lungă şi este foarte normal să existe o comunicare eficientă şi permanentă între factorii decizionali din ambele ţări. Sunt convinsă că Victoria Nuland apreciază România ca fiind un partener serios şi mă bucur că ţara noastră este inclusă pe lista statelor pe care delegaţia Departamentului de Stat american le vizitează în aceste zile, alături de Olanda, Germania, Lituania şi Franţa, subliniind încă o dată rolul pe care România îl are la nivel regional şi internaţional.

Victoria Nuland este responsabilă de relaţiile bilaterale ale Statelor Unite cu peste 50 de ţări din Europa şi Eurasia. În timpul mandatului şefei diplomaţiei americane, Hillary Clinton, Victoria Nuland a ocupat funcţia de purtător de cuvânt.

Apreciez experienţa diplomatică a doamnei Nuland reprezentând un model de succes pentru toate femeile care îşi doresc o carieră în diplomaţia de top. Sunt sigură de asemenea că această experienţă a domniei sale va ajuta inclusiv în definirea rezultatelor vizitei din aceste zile, a delegaţiei Departamentului de Stat al SUA în România, condusă de Victoria Nuland.

 

1 Comment

  1. Si cu statul de drept cum ramane? Ca am inteles ca a venit sa discute si despre problema asta…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.