Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 14, 2015 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Vizita subsecretarului de stat american arată atașamentul SUA față de România și importanţa pe care Statele Unite o acordă Parteneriatului strategic cu ţara noastră

1475942_618972151547890_4720982384674544314_n

COMUNICAT DE PRESĂ

Înaltul Reprezentant al primului-ministru pentru afaceri europene și parteneriat cu SUA Ana Birchall salută vizita efectuată de asistentul secretarului de stat al Statelor Unite Victoria Nuland în România pentru a discuta aspecte care ţin de întărirea Parteneriatului strategic, extinderea colaborării în domeniul economic şi situaţia din regiune. Vizita oficialului american “arată atașamentul SUA față de România și importanţa pe care Statele Unite o acordă Parteneriatului strategic cu ţara noastră”.

“Salut vizita de astăzi în România a subsecretarului Departamentului de Stat american pentru afaceri europene şi eurasiatice, Victoria Nuland, şi întâlnirile cu preşedintele, primul-ministru şi ministrul Afacerilor Externe pentru discutarea aspectelor care ţin de întărirea Parteneriatului strategic şi extinderea colaborării în domeniul economic dintre cele două state. Am susţinut întotdeauna că parteneriatul nostru strategic este foarte important pentru România şi că acesta trebuie consolidat și aprofundat în continuare prin contacte bilaterale, atât la nivel politic şi strategic, cât şi la nivel economic şi social”, a declarat Ana Birchall.

“Vizita oficialului american arată atașamentul SUA față de România și importanţa pe care Statele Unite o acordă parteneriatului strategic cu ţara noastră. Statele Unite apreciază România ca fiind un partener serios, iar întărirea Parteneriatului strategic prin extinderea colaborării nu doar în domeniul militar, ci și economic, subliniază încă o dată rolul pe care România îl are la nivel regional şi internaţional”, a mai declarat Înaltul Reprezentant al primului-ministru.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.