Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 10, 2013 in Politic | 0 comments

Vizita premierului Victor Ponta in Germania reprezinta inca o confirmare europeana a succesului USL in guvernarea Romaniei, in asigurarea stabilitatii politice din tara si in consolidarea increderii din partea partenerilor nostri strategici

 „Victor Ponta continuă să reconstruiască imaginea externă a României cu această vizită în Germania. Vă aduc aminte că Victor Ponta a participat la numeroase întâlniri politice de anvergură în UE. A fost primit de către Francois Hollande la Paris, are deja o relație foarte bună la nivel înalt cu alte state importante și puternice economic cum ar fi Danemarca, Polonia, Italia sau Austria. De asemenea, să nu uităm de vizitele efectuate în anii trecuți de Victor Ponta, în Statele Unite sau dorința acestuia de a realansa relațiile economice ale României cu țări din zona Asiei, precum India sau China.

Victor Ponta este un om politic ce deține, totodată, relații personale bune cu liderii europeni și din Statele Unite, un om politic al noii generații care inspiră încredere și care aduce un suflu nou în spațiul politic internațional”, a declarat Ana Birchall. ”Întâlnirea de ieri cu fostul premier britanic Tony Blair stă ca dovadă a acestui fapt”, a adăugat deputatul PSD.

Chiar dacă principalele subiecte sau priorități ale acestei vizite a premierului țin de cooperarea economică româno-germană eu consider că este foarte important să privim evenimentul și din alte puncte de vedere. Trebuie să observăm încrederea de care se bucură premierul Victor Ponta din partea partenerilor europeni și capacitatea demonstrată a acestuia de a deveni un lider european de succes.”

Desigur, relațiile economice între România și Germania vor avea de câștigat de pe urma acestei vizite. Acum Germania investește foarte mult în România, aproximativ 6,2 miliarde de euro numai în 2012. Planul de investiții al Germaniei este unul ambițios și trebuie să marcăm aici investiția Daimler de peste 300 de milioane de euro, pe lângă investiții majore din partea Bosch, STEAG sau Continental. Toate aceste investiții se traduc în locuri de muncă pentru români, în fonduri intrate în economia României și, foarte important este faptul că România este un partener de încredere pentru investitorii străini și acest lucru se datorează în mare măsură Guvernului USL”, a mai declarat deputatul PSD

Sunt sigură că întrevederile pe care premierul le va avea pe parcursul acestor două zile vor ajuta la consolidarea unui parteneriat strategic cu Germania bazat pe încredere reciprocă și beneficii mutuale”, a afirmat Ana Birchall cu privire la deplasarea premierului Victor Ponta în Germania și Slovacia ce va avea loc în intervalul 10-11 iunie.

Echipa A.B. 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.