Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 14, 2014 in Comunicate, Politic | 0 comments

Vizita premierului Italiei Matteo Renzi în România este un semnal puternic de susținere din partea comunității internaționale progresiste și social – democrate pentru Victor Ponta

10355369_602070156571423_3199061096541317802_n

Ana Birchall, președintele Forumului Progresist Social-Democrat din cadrul PSD a salutat vizita premierului Matteo Renzi în România. Ana Birchall a apreciat semnalul de susținere pe care comunitatea internațională progresistă și social-democrată îl arată față de candidatura lui Victor Ponta la funcția de președinte al României.

”Victor Ponta și Matteo Renzi au în comun, alături de experiența guvernamentală puternic pozitivă din România, respectiv Italia, apartenența la o comunitate internațională politică foarte importantă a progresiștilor și social – democraților de pe ambele maluri ale Atlanticului: Policiy Network și Center for American Progres. În acest moment Victor Ponta are o poziție consolidată, bazată pe o bună reputaţie şi respect reciproc la nivel internațional pentru ca, începând din 16 noiembrie, să-i reprezinte pe români, cu demnitate, cinste şi mândria unui preşedinte aşa cum merită România, iar vizita premierului Matteo Renzi în România nu face decât să confirme acest lucru” a declarat Ana Birchall, președintele Forumului Progresist Social – Democrat.

”Trebuie să înțelegem că atât Matteo Renzi, cât și Victor Ponta sunt lideri tineri care și-au asumat prin cabinetele pe care le conduc schimbări importante în ADN-ul economico-social național și european. Amândoi sunt exponenții unei noi generații politice căreia îi revin responsabilități uriașe de reformă, de progres și de prosperitate atât în România şi în Italia, cât şi într-o Europă cu provocări serioase și mai ales într-o regiune complexă” a continuat Ana Birchall.

Deputatul PSD a pus accent pe solidaritatea pe care comunitatea internațională a liderilor progresiști o are față de lideri tineri, energici care și-au demonstrat capacitatea de a uni societatea, cum este Victor Ponta.

”Policy Network va susține întotdeauna lideri care au curajul de a promova idei pentru viitor, pentru o Europă unită și solidară în fața provocărilor. Victor Ponta este liderul și singurul candidat la președinția României care beneficiază de solidaritatea comunității progresiste internaționale. Network-ul internațional progresist la care atât premierul Matteo Renzi cât și Victor Ponta au contribuit şi contribuie activ prin promovarea politicilor social-democrate şi progresiste şi totodată condamnând politicile de austeritate, are ca membri nume impresionante de pe scena internațională, cum ar fi Jens Stoltenberg, cel de-al 13-lea secretar al NATO, premierul Danemarcei Helle Thorning-Schmidt, Federica Mogherini, Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate al UE, Bill Clinton, al 42-lea președinte al Americii sau Hilarry Clinton, cel mai probabil prima femeie președinte a Statelor Unite din istorie, ca să dăm numai câteva exemple.”

”Conexiunea lui Victor Ponta cu Policy Network și Center for American Progress este una puternică pentru că are la bază valorile comune progresiste și social-democrate care definesc politicile publice comune ale liderilor care compun aceste network-uri.

”Lordul Peter Mandelson, artizanul mişcării politice New Labour din Marea Britanie și membru fondator Policy Network a declarat la începutul anului în București, în cadrul evenimentului organizat de FPSD: ‘Îmi doresc ca Victor Ponta să fie o voce care să vorbească pentru o Europă mai bună şi care face ceea ce trebuie pentru a răspândi prosperitatea pe tot continentul. De aceea avem nevoie de lideri care sunt pregătiţi să promoveze o direcţie pozitivă.” a citat Ana Birchall.

”Este evident că Victor Ponta este singurul lider de anvergură internațională rămas în cursa pentru președinția României. Sprijinul internațional pe care Victor Ponta îl are în acest moment nu poate fi ignorat și constituie încă un argument pentru toți cei care vor un președinte conectat și acceptat de comunitatea internațională, care vor ca România să aibă o imagine reabilitată pe plan internațional, care vor ca România să ocupe locul pe care îl merită în comunitatea internațională.”

”Românii îl vor vota în această duminică pe Victor Ponta și pentru că nu fuge de dezbateri pe probleme de politică externă și diplomație, cum face contracandidatul său Klaus Iohannis.”

”Avem nevoie de un președinte care să iubească România și care să-i reprezinte pe români cu mândria de fi român. Sunt convinsă Victor Ponta este preşedintele de care avem nevoie” a punctat Ana Birchall, deputat PSD și președinte al Forumului Progresist Social-Democrat.

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.