Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 3, 2017 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Vizita ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, la Paris

Vizita ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, la Paris

ANUNȚ DE PRESĂ

 

În perioada 4-5 aprilie 2017, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va efectua o vizită de lucru la Paris. Cu acest prilej, va avea o serie de întrevederi cu Harlem Désir, secretar de stat pentru afaceri europene în Ministerul francez al Afacerilor Externe și Dezvoltării Internaționale, cu Philippe Léglise-Costa, secretar general al Secretariatului General pentru Afaceri Europene care funcționează în cadrul Guvernului, precum și cu Jean Bizet, președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Senatul Republicii Franceze.

Vizita se înscrie în linia demersurilor de consultare cu reprezentanții statelor membre UE în contextul complex actual la nivel european și va oferi un schimb de opinii substanțial pe teme de actualitate aflate pe agenda europeană și pe teme de interes deosebit pentru România, cu accent pe reflecția privind viitorul UE, în contextul rezultatelor Summit-ului de la Roma din 25 martie a.c., negocierile privind Brexit, securitatea internă a Uniunii și funcționarea spațiului Schengen, Parteneriatul Estic și viitorul bugetului UE.

Înainte de plecarea la Paris, ministrul Ana Birchall a exprimat că țara noastră este pe deplin angajată să lucreze în direcția și în spiritul Declarației de la Roma, inclusiv în contextul preluării Președinției Consiliului UE în primul semestru al anului 2019. “După marcarea momentului aniversar la Roma, cu toții trebuie să arătăm dorința noastră de a restabili unitatea și coeziunea proiectului european. Soluțiile cele mai eficiente la provocările cu care se confruntă Europa pot fi identificate numai dacă acționăm pe baza unor abordări incluzive și a respectului pentru Tratate și valorile fundamentale și principiile europene. De aceea, mesajul nostru trebuie să fie acela că Uniunea celor 27 de state membre rămâne cadrul viitorului nostru politic comun”, a susținut ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall.

De asemenea, Ana Birchall a arătat importanța pe care România o acordă cooperării cu Franța, putere europeană majoră, atât în perspectiva procesului de reformă al Uniunii Europene, cât și în pregătirea președinției române a Consiliului Uniunii Europene.

În contextul vizitei la Paris, ministrul delegat va avea și o întrevedere cu reprezentanții Școlii Naționale de Administrație, ocazie cu care vor fi trecute în revistă eventuale oportunități de cooperare în materie de formare a resurselor umane.

 

Anunțul de presă pe pagina Ministerului Afacerilor Externe: http://www.mae.ro/node/41290

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.