Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 14, 2017 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Vizita ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, la Berlin

Vizita ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, la Berlin

ANUNȚ DE PRESĂ

 

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va efectua, în perioada 15-16 martie 2017, o vizită la Berlin, prilej cu care va participa la o reuniune a miniştrilor afacerilor europene social-democrați din guvernele statelor membre.

Reuniunea îşi propune un schimb de opinii în perspectiva Summit-ului aniversar de la Roma, din 25 martie, pe teme aflate pe agenda de cooperare la nivel european, precum măsurile de creştere economică şi ocupare a forţei de muncă, drepturile lucrătorilor şi măsurile de protecţie socială la nivel naţional, democraţia şi statul de drept, gestionarea crizei refugiaţilor, securitatea internă şi siguranţa cetăţeanului.

Înainte de plecarea la Berlin, ministrul Ana Birchall a exprimat că „obiectivul principal al statelor membre trebuie să fie menținerea unității, identificarea unei viziuni comune asupra consolidării Uniunii Europene, precum și transmiterea un mesaj puternic și clar de coeziune a proiectului comunitar. Acest schimb de opinii ne oferă oportunitatea unei dezbateri în jurul obiectivelor UE și a așteptărilor cetățenilor europeni”.

În cadrul vizitei, ministrul delegat Ana Birchall va avea o întrevedere și cu șeful Departamentului pentru politici europene din cadrul Cancelariei Federale, Uwe Corsepius.

Vizita la Berlin va oferi un schimb de opinii substanțial pe teme de actualitate aflate pe agenda europeană și pe teme de interes deosebit pentru România și se înscrie în linia demersurilor recente de consultare cu reprezentanții statelor membre UE, în contextul complex actual la nivel european.

 

Anunțul de presă pe pagina Ministerului Afacerilor Externe: http://www.mae.ro/node/40960

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.