Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 14, 2011 in Politic | 2 comments

Vizita lui Basescu in SUA

SUA este un partener strategic important al Romaniei, iar semnarea acordului bilateral este un lucru foarte bun pentru Romania.

Sigur, sunt unii, precum ministrul de externe care, cu ipocrizie, nu se sfiesc sa se laude cu  reusita personala „in a face istorie” prin semnarea acestui acord si a scutului anti racheta uitand, fiind brusc loviti de amnezie, sa mentioneze ca pentru a se ajunge la semnarea acestui acord au trecut ani buni  de negocieri in care au fost implicati multi diplomati si/sau oameni politici din toate partidele politice.

Semnarea acordului bilateral este un succes transpartinic si ar fi trebuit tratat ca atare. Din pacate declarariile din aceste zile demonstreaza ca este prea mult sa ceri acest lucru, sa ceri o doza de normalitate macar in ceea ce priveste relatiile externe.

Hillary Clinton in schimb a stiut sa dea clasa: ” Theodor, mă voi asigura în continuare că vor fi întărite legăturile prieteniei cu Guvernul şi poporul român, aşa cum am făcut de 130 de ani. Niciunul nu a fost la începuturi, dar sperăm că vom fi mulţi ani de-acum încolo” . Ma indoiesc insa ca dl. ministru Baconschi a inteles mesajul ironic al lui Hillary!

P.S.: interesant jocul facut de Basescu si ai lui privind intalnirea cu Obama. Pentru oricine intelege un minim de politica externa si relatii diplomatice ar fi trebuit sa stie ca o asemenea intalnirea nu avea cum sa nu fie confirmata din timp. Basescu, in mod smechereste, a intins o capcana in care au cazut multi. Este evident ca atunci cand a plecat in SUA Basescu stia clar ca se va intalni cu Obama!

 

2 Comments

  1. Ce norocos e Basescu…sa-l intalneasca pe Obama…

  2. eheheheeee
    da. base stia ca se va intalni cu obama. in sf cineva care a sesizat ca intalnirea nu a fost deloc intamplatoare…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.