Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 2, 2013 in Politic | 0 comments

Sfarsit de saptamana in Colegiu alaturi de Ambasadorul Finlandei, d-na Ulla Väistö

Deputatul PSD Ana Birchall  a avut, în cadrul vizitei în Colegiul uninominal nr. 5, Vaslui, o întâlnire cu oamenii de afaceri din zonă. La întâlnire a participat şi ambasadoarea Finlandei la București, Ulla Väistö. Zorleni, Alexandru Vlahuță, Ivești și Pogonești s-au aflat, de asemenea, pe lista comunelor din colegiu vizitate de Ana Birchall și doamna Ulla Väistö. Totodată, la Bârlad, Ana Birchall și ambasadoarea Finlandei s-au întâlnit cu primarii din colegiul 5.

În cadrul vizitelor în comunele amintite, deputatul PSD și invitatul său au asistat la mai multe spectacole artistice, printre care cel de muzică clasică, susținut la pavilionul Marcel Guguianu, din Bârlad. Spectacolele au fost apreciate de doamna Väistö care a adus în discuție posibilitatea oferirii de sprijin pentru promovarea tradițiilor culturale din Valea Tutovei, dar și pe cea a înfrățirii mai multor comune din zonă cu localități similare din Finlanda. De asemenea, aceasta ;a manifestat disponibilitatea pentru a reveni la Bârlad, pentru organizarea unui vernisaj de grafică finlandeză.

”Deși este 1 iunie, copiii din colegiu meu sunt cei care mi-au făcut un cadou, confirmând izvorul nesecat de talente care se află aici, dar și nevoia de a face cunoscute lumii aceste talente” a spus Ana Birchall, cu referire la reprezentanțiile artistice susținute de copiii din Zorleni, Perieni, Alexandru Vlahuță, Ivești și Pogonești.

De asemenea, deputatul PSD a dansat hora alături de ansamblurile de seniori din localitățile Ivești și Pogonești.

La întâlnirea cu oamenii de afaceri, principalele subiecte abordate au fost dificultăţile pe care le întâmpină oamenii de afaceri din judeţul Vaslui, dar şi oportunităţile pe care guvernul actual le-a creat pentru aceştia. Ana Birchall a subliniat că vizita diplomatului finlandez în judeţul Vaslui reprezintă o oportunitate reală în facilitarea atragerii de investitori finlandezi în judeţ, dar mai ales în colegiul pe care îl reprezintă.

„Finlanda este un partener important pentru România. Şi în ceea ce priveşte investiţiile, firmele finlandeze trebuie să ştie că pot găsi în România şi în Vaslui un loc în care pot să investească, unde vor găsi susţinerea comunităţii şi a autorităţilor”, a adăugat Ana Birchall.​Doamna Väistö a afirmat că există interes din partea oamenilor de afaceri din Finlanda de a investi în România, în general, dar și în localitățile din colegiu.

De asemenea, la întâlnirea cu primarii din comunele colegiului 5, doamna ambasador a apreciat proiectele acestora. Fiecare edil a prezentat un proiect de investiții sau educațional, care a atras atenția înaltului oaspete. Acțiunea de la finalul acestei săptămâni face parte din strategia deputatul PSD de promovare a economiei și valorilor culturale din colegiul 5, în special, și a celor din județul Vaslui, în general, în perspectiva atragerii de investitori și creșterii nivelului de trai al locuitorilor zonei.

Totodată, Ana Birchall a început duminică 2 iunie, în satul Florești, comuna Alexandru Vlahuță, prezentarea raportului său de activitate pentru primele șase luni din acest mandat, raport care va fi prezentat în fața tuturor alegătorilor din colegiul 5 Vaslui în perioada următoare.​

Echipa A.B.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.