Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 25, 2014 in Featured, Politic | 0 comments

Vizita din aceste zile a premierului Ponta în Statele Unite contribuie la întărirea parteneriatului strategic dintre România și SUA

10629593_569073966537709_2572957402833538979_n

COMUNICAT DE PRESĂ

Deputatul Ana Birchall, Înalt Reprezentant al Primului Ministru pentru afaceri europene și parteneriat cu SUA a declarat, cu ocazia vizitei oficiale a premierului Victor Ponta în Statele Unite ale Americii că „Vizita din aceste zile a premierului Ponta în Statele Unite contribuie la întărirea parteneriatului strategic dintre România și SUA. Valorile democratice pe care România și Statele Unite ale Americii le împărtășesc reprezintă piatra de temelie a Parteneriatului strategic dintre țările noastre.

Întâlnirea cu Victoria Nuland, adjunctul Secretarului de Stat american, dialogul la cel mai înalt nivel cu parteneri importanți ai României din Turcia și China, participarea la sesiunea Adunării Generale a ONU, pe agenda căreia se afla subiecte extrem de importante, precum combaterea terorismului și Ucraina, întrevederile cu importanți actori economici americani, dar și cu reprezentanții comunității românești din SUA demonstrează un nou model de reprezentare diplomatică a României.
În actualul context regional extrem de complex, cu implicații majore față de respectarea normelor de bază ale dreptului internațional și față de suveranitatea statelor din vecinătatea Mării Negre, eforturile premierului Ponta și ale executivului român, în strânsă coordonare cu partenerii noștri strategici, SUA, NATO și UE, întăresc rolul strategic și de stabilitate pe care România îl deține” a arătat Ana Birchall.

„În timp ce Traian Băsescu și ai lui au ignorat necesitatea reprezentării României cu demnitate, au ignorat rolul critic al diplomației economice, atât de necesară dezvoltării țării noastre, în ultimii ani de zile, premierul Victor Ponta a redeschis ușile cancelariilor europene și ale partenerilor noștri strategici și în acest domeniu fundamental pentru promovarea intereselor României. Este evident că datorită eforturilor Guvernului Ponta, continuăm să ne afirmăm ca un stat puternic și stabil, respectând, fără rezerve, valorile și principiile pe care le împărtășim împreună cu partenerii și prietenii noștri. Parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite ale Americii reprezintă baza de la care putem privi spre o Românie puternică, în Europa și în lume.

România are potențialul de a fi „economia de top” a Europei de Est dacă vom continua creșterea economică având la bază o strategie care exclude austeritatea, daca vom susține politicile de creștere economică promovate de Guvernul Ponta. Putem fi lider regional în energie, atingând independența energetică în 5 ani de zile și cu siguranță putem fi un Hub tehnologic în Europa, folosind avantajele din domeniul IT, ca să dau numai câteva exemple din potențialul pe care România îl are dacă va avea șansa ca din noiembrie să aibă un președinte care să știe sa colaboreze cu Guvernul, nu să-l submineze, un președinte care să știe și să vrea să colaboreze cu Parlamentul, nu să-l submineze,” a concluzionat Ana Birchall, Înaltul Reprezentant al Primului Ministru pentru afaceri europene și parteneriat cu SUA.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.