Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 7, 2014 in Politic | 0 comments

Visul din 2005 al lui Traian Băsescu a devenit realitate: în urma trădării USL, PNL a fost absorbit de PDL. Klaus Iohannis este continuatorul de facto al regimului Băsescu

COMUNICAT DE PRESĂ

„Data de 6 octombrie rămâne consemnată în istorie ca momentul de dispariție de pe scena politică a partidului Brătienilor. Visul din 2005 al lui Traian Băsescu a devenit realitate: în urma trădării USL, PNL a fost absorbit de PDL. Tribunalul Bucureşti a admis cererea privind fuziunea prin contopire dintre Partidul Naţional Liberal şi Partidul Democrat Liberal. Dincolo de siglă şi de numele noii formaţiuni politice stau oamenii care au guvernat dezastruos România în perioada 2010-2102: Emil Boc, Vasile Blaga, Daniel Funeriu etc. Amintirea Brătienilor și tradiția unui partid istoric nu merită jertfite unui astfel de regim, care le cerea încă din 2005 tributul. Klaus Iohannis devine continuatorul de facto al regimului Băsescu” a declarat Ana Birchall, deputat PSD.

„Asistăm la împlinirea unui vis al lui Traian Băsescu, pe care acesta l-a exprimat în 2005, însă domnii Vasile Blaga, Emil Boc, Klaus Iohannis nu i l-au putut îndeplini decât în 2014. Pentru împlinirea acestei dorinţe a fost necesar actul de trădare a proiectului USL şi a votului a peste 7,4 milioane de români. Preţul plătit de trădarea liberalilor în frunte cu Klaus Iohannis este unul foarte mare: 7,4 milioane de români îşi văd acum visurile spulberate şi pe cei care au fost mandatați de către ei să se lupte cu regimul Băsescu nu numai abandonând lupta, dar predând la picioarele liderului suprem un partid istoric, determinant pentru România modernă.

În programul său prezidențial, Klaus Iohannis spune că „Nu putem avea o administrație corectă și eficientă, dacă în fruntea sa este un președinte corupt, necinstit, care se gândește nu la interesul public, ci la cel al baronilor sau al găștilor de partid.” – (pag 20 din „Romania lucrului bine făcut”). Nu poți poza într-un politician altfel, cât timp în spatele tău se află penalii ACL, oameni cu multe dosare, cu probleme penale care trenează chiar de 10 ani, timp în care au furat sub protecția Regimului Băsescu. Exact asta a făcut, timp de 10 ani, Traian Băsescu. A văzut doar așchia din ochiul altuia și nu a văzut bârna din ochiul său „anti-corupt”.

Este un moment trist pentru noi, continuatorii principiilor USL, să vedem cum foștii noștri parteneri de la PNL sunt absorbiți într-un partid în care îşi pierd identitatea alături de oamenii lui Băsescu, pentru a perpetua un regim care a făcut mult rău României: tăieri de salarii şi pensii, mărirea TVA, cultivarea conflictului şi a dezbinării, învrăjbirea diferitelor segmente sociale, sărăcirea românilor, exodul tinerilor” a precizat deputatul PSD.

„Singurul candidat care îşi asumă în continuare proiectul votat de 7,4 milioane de români este Victor Ponta. Orice altă alegere din această toamnă înseamnă continuarea unui model căruia românii i-au spus „Nu!” în urmă cu doi ani. România trebuie să fie din nou unită, astfel încât să putem construi pentru viitor. După 10 ani de scandal și război, după 25 de ani de tranziție, avem nevoie de un președinte care să readucă pacea în societate și care să ne unească pentru un proiect național. Certitudinea pe care o oferă Victor Ponta românilor este stabilitatea, reclădirea țării, munca și siguranță, după un deceniu de ceartă și scandal. Românii nu trebuie să se lase păcăliţi de schimbarea numelui sau a culorii de pe sigla aşa-zisului PNL. Avem în faţă acelaşi lup îmbrăcat în haină de oaie: Traian Băsescu şi candidatul care îi continuă modelul – Klaus Iohannis” a concluzionat Ana Birchall, deputat PSD.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.