Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 5, 2013 in Politic | 0 comments

Vestea buna pe care vreau sa o transmit vasluienilor este ca decolmatarea paraului Zorleni din Comuna Zorleni, judetul Vaslui este finalizata, asa cum am promis la mijlocul lunii septembrie

În data de 12 şi 13 septembrie a.c., 50 de gospodării şi 15 case din comuna Zorleni, judeţul Vaslui, au fost afectate de inundaţii grave care au provocat pagube importante. A fost pentru a cincea oară în decursul anului când comuna Zorleni a fost inundată în același loc, din aceiași cauză: lipsa decolmatării pârâului Zorleni.

„În septembrie am aflat un lucru revoltător: aceleași case, aceleași gospodarii au fost inundate numai anul acesta nu mai puțin de 5 ori în același loc, din aceiași cauză: lipsa decolmatării pârâului Zorleni. Îmi aduc şi acum aminte cuvintele spuse de un vasluian din Zorleni în vârstă de 78 de ani, domnul Huţuleac, căruia pot sa îi spun acum, aşa cum i-am promis în septembrie, că poate să se bucure liniştit de bătrâneţe şi că nu trebuie să îi mai fie teamă că va fi iar trezit din somn în mijlocul nopţii de apă, pentru că s-a finalizat decolmatarea pârâului Zorleni eliminându-se astfel riscul de inundaţii din această cauză. Acum aştept ca domnul Huţuleac să mă invite la sărbătorirea a 60 de ani de căsnicie, aşa cum mi-a promis şi dumnealui ultima oară când ne-am întâlnit în Zorleni”.„Vreau să mulţumesc doamnei primar Paula Hultoană, domnului prefect Radu Renga, domnului preşedinte al Consiliului Judeţean Dumitru Buzatu dar şi Guvernului Victor Ponta, pentru faptul că din acest moment vasluienii din Zorleni se pot simţi în siguranţă şi nu mai stau cu frica în sân, că la fiecare ploaie casele şi gospodăriile lor vor fi inundate aşa cum s-a întâmplat până acum” a declarat deputatul PSD Ana Birchall.

În septembrie, împreună cu doamna primar Hultoană şi domnul prefect Renga, am înştiinţat rapid Guvernul privind necesitatea lucrărilor pentru prevenirea și combaterea inundațiilor din Zorleni. În acelaşi timp am adresat o interpelare Ministerului Apelor, Pădurilor şi Pisciculturii prin care am atras atenţia asupra necesităţii demarării lucrărilor de decolmatare şi de îndiguire din zonă. Apreciez celeritatea cu care Guvernul a înţeles gravitatea situaţiei şi cu care a finanțat lucrările de decolmatare” a declarat Ana Birchall.

„Autorităţile locale şi centrale, prin intermediul Ministerului Apelor, trebuie să îşi facă datoria, astfel încât astfel de situaţii să fie evitate pe viitor. Este inadmisibil ca vasluienii din Zorleni, printre care se află persoane în vârsta care nu se mai pot deplasa şi persoane bolnave care nu se mai pot ajuta singure, să trăiască cu spaima permanentă că agoniseala lor de o viaţă poate fi pierdută din cauza inundaţilor provocate de precipitaţii. Astăzi mă bucur că pot să merg în faţa vasluienilor din Zorleni şi să îi privesc în ochi cu mândria că ce a ţinut de mine am realizat” a mai declarat Ana Birchall.
Echipa A.B.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.