Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 3, 2009 in Politic | 7 comments

Verdict la Haga: Insula Şerpilor, nerelevantă pentru delimitarea platoului continental

Curtea Internaţională de Justiţie s-a pronunţat marţi în procesul dintre România şi Ucraina, privind platoul continental de la Marea Neagră. Linia Curţii diferă substanţial de liniile trasate de România şi Ucraina, şi dă câştig de cauză ambelor părţi. Linia de delimitare urmează linia echidistantă în direcţie sudică. Curtea s-a asigurat astfel că nu există o disproporţie între suprafeţele de platou continental atribuite celor două ţări. Judecătorii nu consideră că insula Şerpilor este relevantă pentru delimitarea platoului continental.

Felicitari Bogdan si echipei de avocati, felicitari Cristi, felicitari colegelor si colegilor din Ministerul Afacerilor Externe pentru modul profesionist in care au inteles sa se bata pentru apararea interesului Romaniei!

7 Comments

 1. Felicitari lui Bogdan Aurescu si tuturor celor care au participat la reusita acestei misiuni strategice pentru Romania! De astfel de oameni avem nevoie la conducerea Romaniei, nu de impostorii si mafiotzii care ne-au napadit in acest moment.

  Ana, cum comentati afirmatia senatorului italian Piergiorgio Stiffoni (Liga Nordului):

  Dacă un extraterestru ar veni pe Pămant şi m-ar intreba in ce sunt specializaţi romanii, le-aş răspune ‘la viol’

  Putem vorbi de o condamnare colectiva si apriori a romanilor din cauza unor delicventzi? Sau am devenit calul de bataie preferat pentru promovarea intereselor extremei drepte din intreaga Europa?

 2. @Draghi Puterity
  referitor la intrebarea ta cred ca a devenit un fel de moda ca romanii sa fie folositi in promovarea intereselor extremiste din diverse tari. All politics are local. Remember?
  Vina nu este a italienilor sau a nu mai stiu eu cui ca reactioneaza asa. Sigur este de condamnat din punctul meu de vedere, dar vina nu e a lor. Vina este a nostra ca nu stim sa reactionam ferm si sa aparam imaginea Romaniei. La noi patriotismul a fost dus la extrem sin intr-un fel a cazut in desuet din cauza actiunilor extremiste ale celor de la PRM. Sa iti spun ce reactii primesc cand pe 1 decembrie imi pun pe balcon stregul Romaniei??!!
  Plus un dezinteres real in majoritatea clasei politice actuale si o lipsa de reactie adecvata si mult mai ferma a institutiilor statului. Imi aduc aminte ca in 2006 atunci cand tabloidul britanic The Sun a dus pur si simplu o campanie de denigrare la adresa romanilor si Romaniei nu s-au inghesuit prea multi sa ia atitudine. Sigur au fost reactii declarative timide dar nicio actiune concreta. Fara lipsa de modestie spun ca atunci am dat in judecata acest tabloid formuland o plangere la Press Complaint Comission (organismul lor de presa care au si anumite atributii juridice) si cu mandrie spun ca am castigat obligandu-i sa publice o retractare prin care recunosc ca au gresit. Sa obtii asa ceva de la The Sun este ceva. Inca mai este pe site la Press Complaint Comission.

  Sa nu crezi ca sunt de acord cu ce fac unii dintre conationalii nostrii prin diverse locuri pe unde se duc. Nu. Un asemena comportament este de condamnat si cei care au gresit trebuie sa raspunda in fata legilor.
  Dar a condamna colectiv, generic, a sustine ca toti romanii sunt asa si pe dincolo este deja mult prea mult si nu este prima data cand se intampla acest lucru.
  Cred ca se impune ca si noi sa stim sa fim mai fermi in a ne apara imaginea si interesul national. Ar fi pacat sa ne pierdem si spiritul de identitate nationala. Nu crezi?

 3. Felicitari inca o data pentru actiunea de la „The Sun”. Probabil acolo ati reusit pentru ca chiar si un tabloid (englez) are un minim de principii deontologice.

  Ce facem insa in cazul unei declaratzii politice? E un politician accountable pentru astfel de afirmatzii? Cum procedam in acest caz? Facem o petitie la http://www.petitiononline.com/ si o trimitem la forurile Europene? Ar trebui sa fie interesatzi pentru ca in fond nu e doar problema romanilor. Intreg esafodajul unei Europe unite se poate prabusi daca astfel de tendintze sunt tolerate (vedetzi si campania din Elvetzia legata de spatiul Schengen).

 4. Ne amintim anual despre holocaust si este bine, pentru ca omenirea trebuie sa isi aduca aminte de holocaust pentru ca asa ceva sa nu se mai intample niciodata. Holocaustul nu ar fi fost posibil fara conceptul de vina colectiva si fara culpabilizarea unei intregi natiuni.

  Astazi, pentru ca holocaustul sa nu se mai repete, avem datoria fata de umanitatea in ansamblul ei sa ne opunem antiromanismului. Pentru aceasta trebuie sa creem si noi un institut, care sa emita rapoarte anuale si analize. Ar fi fost datoria acestui institut sa dea The Sun in judecata. Ar fi fost de datoria acestui institut sa sesizeze institutiile europene ori de cate ori imaginea romanilor este terfelita.

  Avem aceasta datorie, pentru ca Holocaustul sa nu se mai repete niciodata. Daca nu atunci 6 milioane de evrei au murit degeaba si lor le vor urma 6 milioane de romani.

 5. Am discutat recent pe tema afiselor cu ciorile cu un cetatean elvetian de origine romana. Traieste acolo de 20 de ani, e intre timp celebru si respectat de elvetieni. In esenta a spus ca se produce un fenomen extrem de ingrijorator pentru Elvetia: din nimic s-a ridicat si a castigat puterea un partid nationalist, mediocru, ce seamana cu nazistii care au preluat puterea in Germania pre-razboi. Si desi oamenii normali nu sunt de acord cu politica dusa de respectivii, nimeni nu are curajul sa protesteze altfel decat in discutii la televizor. Toti se uita cum se duce Elvetia in rapa.

  Iar concret despre alfuxul de romani in Elvetia de cand RO a intrat in EU: realitatea e ca e nesemnificativ. Si muuuuuult mai mic decat se asteptau autoritatile. Detaliul asta insa nu se spune, ca nu pushca cu politica celor de la putere.

  In concluzie, cred ca ar fi o idee buna petitia respectiva.

  • @ Adriana hai sa pornim acea petitie. Draghi a venit cu ideea. Merita efortul.

 6. Ma intreb si eu, ca tot sarmanul intr-ale lucrului cu mintea, cum se face ca la Haga nu a fost erou domnu’ Oprisan, sau macar domnu’ Vanghelie, ca astia este (sic) eroii nostri din presa si mijloacele mass media de informare in masa.. Sa fie vreo patru ani de cand, printr-o maaare sansa l-am intalnit pe Bogdan Aurescu (a se observa ca nu-l gratulez cu „domnu’ ” ), pe vremea cand candida pe locul X la PSD Dambovita! Bine ca n-a iesit, il bagau in troaca si ajungea in meniul porcilor! Ana stie!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.