Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 12, 2013 in Politic | 0 comments

Vasluienii din comuna Tutova dar si din intreg colegiu Zorleni trebuie sa aiba acces la servicii medicale din partea statului

Deputatul PSD, Ana Birchall, reprezentant al colegiului numărul 5 din județul Vaslui a adresat o interpelare și o întrebare ministrului Sănătații, Eugen Nicolăescu, pentru a-i cere sprijinul cu privire la situația existentă la Spitalul de boli cronice din comuna Tutova, judeţul Vaslui. Spitalul a fost închis la data de 1 aprilie 2011 de guvernul PDL condus de Emil Boc.

„În cadrul audienţelor pe care le-am organizat în această vară în Colegiul nr. 5 Zorleni, ai cărui locuitori îi reprezint în Parlamentul României, a fost ridicată în repetate rânduri problema Spitalului de boli cronice din comuna Tutova, judeţul Vaslui. Închiderea acestui spital reprezintă în continuare un puternic motiv de nemulţumire pentru locuitorii de pe Valea Tutovei, care de mai bine de doi ani se află în situaţia de a nu putea beneficia de minime servicii medicale” a arătat Ana Birchall.

După închiderea activității spitalului din Tutova, în spațiile pe care le ocupa unitatea medicală de stat a început să funcționeze un complex medico-social, dar și câteva cabinete private cu specializări diverse.

„Închiderea Spitalului Tutova constituie un motiv de puternică nemulţumire atât pentru locuitorii comunei Tutova, cât şi pentru locuitorii de pe Valea Tutovei, vasluieni care s-au împotrivit şi se împotrivesc şi în momentul de faţă deciziei de închidere a acestui spital datorită imposibilităţii de a beneficia de minime servicii medicale. Așa cum era de așteptat, numărul de persoane care utilizează la acest moment serviciile centrului medico-social este unul redus în comparaţie cu numărul de persoane înregistrat la momentul funcţionării spitalului Tutova” a adăugat deputatul PSD.

Ana Birchall este de părere că locuitorii din Tutova sunt victime directe ale guvernării dezastruoase a PDL, care a închis unitățile spitalicești fără a-i păsa de soarta cetățenilor.

„Este foarte important ca Ministerul Sănătății să găsească soluțiile necesare pentru ca spitalul din Tutova să funcționeze din nou, fie ca secție specializată pe lângă Spitalul din Bârlad, fie ca centru de sănătate multifuncțional. Sănătatea oamenilor este vitală pentru orice comunitate, iar lipsa unor unități medicale poate avea efecte dintre cele mai grave. Cetățenii din Tutova și din întreg colegiul Zorleni sunt victime directe ale guvernării incompetente a PDL, căreia nu i-a păsat de viața și sănătatea oamenilor. Închiderea spitalului face ca oamenii din aceasta zona să străbată distanțe foarte mari până la primul spital. Astfel, așteptăm cu interes răspunsul d-l ministru al Sănătății Eugen Nicolăescu, care ne-a asigurat că va găsi soluțiile legale pentru ca vasluienii din colegiul Zorleni să aibă acces la servicii medicale ”, a mai afirmat Ana Birchall.


0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Despre inrautatirea climatului social « Motanul Incaltat - [...] primul rand trebuie sa spun ca astfel de lucruri, ca cele intamplate si relatate in articolele de mai sus,…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.