Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 9, 2012 in Politic | 7 comments

Va mai aduceti aminte, d-le Presedinte Basescu?!

Ascultand dezbaterile publice din aceste zile mi-am adus  aminte de scrisoarea trimisa fiecarui cadru didactic in 2004… este adevarat, atunci Traian Basescu era CANDIDATUL Traian Basescu.

„Stimate domnule profesor,

M-am gândit bine ce responsabilitate îmi asum prin candidatura mea la Preşedinţia României. Misiunea mea ca preşedinte este una foarte importantă. Trebuie să fac România să funcţioneze, să devină performantă. Însă nici o ţară nu poate progresa dacă Educaţia şi Învăţământul nu sunt considerate, şi în fapte nu numai în vorbe, priorităţi naţionale. Eu doresc să înfăptuiesc acest lucru. Pentru aceasta am nevoie de ajutorul dumneavoastră.

Este un fapt real că, în ultimii patru ani, dezastrul din Învăţământ produs de guvernarea PSD ne-a copleşit pe toţi. Cunosc bine nemulţumirile dumneavoastră: şcolile sunt insalubre, materialul didactic depăşit, reforma în învăţământ este incoerentă, salariile sunt ridicole. Eu cred că atunci când sunteţi nemulţumit, spuneţi, de fapt, că ţara este condusă prost.

Un guvern, dacă doreşte cu adevărat, poate găsi resursele necesare pentru a aloca învăţământului ceea ce i se cuvine de drept.Cum a reuşit Bulgaria, o ţară mai modestă decât a noastră, să aloce învăţământului 6-7% din PIB? Şi asta încă din urmă cu 10 ani. Bulgaria are acum o şcoală foarte bună, nu ca sistemul nostru care se zbate într-o sărăcie lucie.

Astăzi, a fi profesor în România este mai curând un motiv de compătimire, decât un orgoliu. Aşa ceva nu trebuie să se mai întâmple!

Ştiu că aţi reuşit să rezistaţi, desfăşurându-vă activitatea din pasiune şi dintr-un sentiment al datoriei, cu totul onorant, pe care-l aveţi faţă de copii, faţă de elevi.

Pentru aceasta, vă asigur că niciodată Educaţia nu va mai fi “cenuşăreasa” bugetelor de stat. Acum este nevoie, mai mult ca oricând, să eliminăm haosul din Învăţământul românesc. Este timpul ca banii Educaţiei să nu mai fie furaţi, pentru a acoperi pierderile din sectoarele nerentabile ale economiei. Este vremea să nu mai tolerăm acest sistem bolnav care încearcă să se consolideze.

Grija mea va fi aceea de a schimba regulile acestui joc, astfel încât domeniul educaţional să nu mai respire un aer toxic, ci unul cât mai sănătos.

Ca preşedinte, voi avea o relaţie de parteneriat instituţional cu primul–ministru, domnul Călin Popescu-Tăriceanu. Voi avea grijă ca problemele dumneavoastră să se regăsească pe agenda instituţiilor guvernamentale. Voi cere rezolvarea lor şi, împreună, vom găsi soluţii.

Vă asigur că veţi găsi în mine un susţinător al Educaţiei şi Învăţământului.

 

Cu sinceritate,

Traian Băsescu”

Si acum, ne putem imagina modul in care ar arata de fapt aceasta scrisoare dupa 8 ani de mandat Basescu

(PAMFLET)

„Stimate domnule profesor,

Nu m-am gandit prea bine ce responsabilitate imi asum prin candidatura mea la Presedintia Romaniei. Dar dupa ce am ajuns Presedinte, am inceput sa ma gandesc serios in ce m-am bagat. Si nu am ajuns la niciun rezultat. Misiunea mea ca presedinte este una foarte importanta. Trebuie sa fac Romania sa functioneze, sa devina performanta, dar nu pot si nici nu stiu cum sa fac. Nici o tara nu poate progresa daca Educatia si Invatamantul nu sunt considerate, si in fapte nu numai in vorbe, prioritati nationale. Deocamdată, ca preşedinte eu am vorbit, pentru ca de fapte nu sunt in stare. De aceea, Romania nu progreseaza. Pentru aceasta, am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Faceti dvs. in locul meu ceea ce ar trebui sa fac eu. Faceti greve, inchideti scolile si poate veti primi salarii mai mari. Pentru ca eu nu pot sa va dau! Oricum aveti salariul mai mare decat il am eu ca voi munciti doar 16 ore pe saptamana iar eu muncest 16 ore pe zi!

Este un fapt real ca, in ultimii patru ani, dezastrul din Invatamant produs de guvernarea PSD, ne-a coplesit pe toti. Stiu ca nu prea ati facut greve in timpul PSD. Stiu ca de cand sunt presedinte sunteti mereu in strada. De fapt, eu cred ca iesiti in strada pentru ca va face placere. V-ati saturat de Matematica si de Botanica. Vreti sa faceti Sport. Cunosc bine nemultumirile dumneavoastra: scolile sunt insalubre, materialul didactic depasit, reforma in invatamant este incoerenta, salariile sunt ridicole. Va asigur ca atata timp cat voi fi Presedinte, salariile vor ramane la fel de ridicole. Pentru ca nu pot sa le maresc. Consilierii m-au sfatuit sa va spun ca nu am parghii constitutionale. Eu cred ca atunci cand sunteti nemultumiti, spuneti, de fapt, ca tara este condusa prost. Aveti dreptate! Sunt un presedinte care conduce tara foarte prost! Dar v-am dat teapa si acum nu aveti ce sa imi mai faceti ha ha ha!

Un Guvern, daca doreste cu adevarat, poate gasi resursele necesare pentru a aloca invatamantului ceea ce i se cuvine de drept. Dar eu si Guvernele pe care le-am format tot eu, si in decembrie 2004 si in decembrie 2010, nu dorim cu adevarat sa va rezolvam problemele. Cum a reusit Bulgaria, o tara mai modesta decat a noastra, sa aloce invatamantului 6-7% din PIB? Si asta inca din urma cu 10 ani.

Eu v-am promis inca din 2004 6%, dar nu am reusit anul trecut mai mult de 3,7%. De cand sunt presedinte nu am somn. Cum or fi reusit bulgarii?

Imi tot storc creierii si ajung mereu la aceeasi concluzie: Constitutia-i de vina!

Bulgaria are acum o scoala foarte buna, nu ca sistemul nostru care se zbate intr-o saracie lucie. De cand am venit presedinte am inceput sa ne facem vacantele in Bulgaria. Ca presedinte al Romaniei, va propun sa facem scoala tot in Bulgaria.

Astazi, a fi profesor in Romania, este mai curand un motiv de compatimire, decat un orgoliu. Va compatimesc, dragi profesori dar daca nu va convine puteti pleca din tara!

Stiu ca ati reusit sa rezistati, desfasurandu-va activitatea din pasiune si dintr-un sentiment al datoriei, cu totul onorant, pe care-l aveti fata de copii, fata de elevi.Ramaneti cu pasiunea si cu datoria, ca alte motivatii eu nu va pot garanta.

Va asigur ca Educatia va fi in continuare “cenusareasa” bugetelor de stat.Este nevoie, mai mult ca oricand, sa eliminam haosul din Invatamantul romanesc. Dar cum sa o fac, daca toata guvernarea este in haos si mie imi place acest lucru? Va veni timpul ca banii Educatiei sa nu mai fie furati, pentru a acoperi pierderile din sectoarele nerentabile ale economiei. Dar nu acum! Inca nu a venit vremea sa dam de pamant cu acest sistem bolnav care inceraca sa se consolideze. Am si eu cativa baieti la PDL care nu pot sa ramana cu buzunarele goale.

Grija mea va fi aceea de a pastra regulile acestui joc, astfel incat domeniul educational sa nu mai respire un aer toxic, ci unul mult rarefiat.

Ca presedinte, voi avea o relatie de parteneriat institutional cu primul – ministru domnul Calin Popescu Tariceanu. Impreuna, am avut grija sa nu primiti mai multi baniAm aceiasi grija si acum, cu Boc: sigur nu veti primi mai multi bani! Voi avea grija ca problemele dumneavoastra sa se regaseasca pe agenda institutiilor guvernamentale. Si sa ramana acolo. Voi cere rezolvarea lor, chiar daca stiu ca nu se vor gasi solutii.

Va asigur ca veti gasi in mine un sustinator al Educatiei si Invatamantului. Incepand cu 2014!

V-am mintit, dar mi-a reusit…

Sa traiti bine!

Acelasi,

Traian Basescu”

7 Comments

 1. Eu am alta parere in privinta invatamantului din Romania.
  Citez ( de undeva) :
  „”Cei care au terminat liceul anul trecut si anul acesta sunt exact cei intrati cu forta in invatamantul liceal in 2009, dupa ce ministrul Educatiei de atunci, recunoscut sub apelativul “Abramburica”, a eliminat scolile profesionale din sistemul educational. „”

  Acest lucru este o realitate. Nu o imaginatie.
  Si sa dai din nou invatamantul pe mana celei care l-a distrus este si restauratie si impostura si sabotaj si pot sa mai gasesc si alte cuvinte la fel de adecvate.

 2. Ar trebui demisi toti profesorii a caror elevi au avut promovabilitate sub 10% la Bac.
  Deci daca tu esti profesor de matematica, si elevii tai nu au reusit, ti-ai gresit meseria.
  Cum e posibil ca un elev sa aiba 9.80 la romana, 8.70 la Istorie, si 3.50 la matematica? Cum e posibil? E elevul prost sau profesorul incapabil?

  • Cred ca liceele cu promovabilitate sub 10% tb desfiintat si/sau transformat in altceva (centru de meserii,formare profesionala, un loc unde tanarul sa-si descopere vocatia).
   Da, este posibil ca un elev sa fie f bun la lb romana (si atunci tb indrumat catre o scoala care sa-l faca stralucitor la lb romana) si sa nu priceapa mai mult de tabla adunarii, a inmultirii , perimetru si arie, la matematica. De ce sa-l chinuim 4 ai cu matematica?

   • nico
    multumesc

  • Aveti dreptate, trebuie demisi toti profesorii care nu isi fac meseria cu profesionalism. Dar cu cine ii inlocuim?

  • Fiind R as mai adauga o ipoteza…n-au reusit sa copieze sau porcu’ ala de matematica nu a vrut sa le dea solutiile 🙂
   Don’t U worry! La anu’ se va promova in proportie de 90-100% (si chiar peste 100% daca USLul o cere). Abramburica va scoate camerele de vederi – sint rele pentru elevi , sint rele pentru profesori. In cei doi ani de teroare PDLsta sub Funeriu cine site citi viitori doctori in drept stralucitori nu au fost picati la bac… situatia va fi corectat rapid…

 3. Sunteti consilierul lui PONTA?
  v-ati grabit aiurea.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Scrisoarea din 2004 trimisă de Traian Băsescu fiecărui profesor | Dan Tănăsescu - [...] am preluat-o de pe blogul Anei Birchall, care postează în continuare şi o parodie (pamflet) a acesteia. Am păstrat…
 2. Decizia CCR « Motanul Incaltat - [...] ce se arata: “E inacceptabil faptul că guvernul încearcă, printr-o tergiversare în care [...]

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.