Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 31, 2013 in Politic | 2 comments

Update emisiune Jurnal de Seara, de la Digi 24, din 30.07.2013

O parte din interventiile mele din cadrul emisiunii:

Emisiunea completa poate fi urmarita AICI.

2 Comments

 1. Si eu cred ca este o greseala faptul ca ati redus bugetul Ministerului Transporturilor cu 900 milioane de lei! Ar fi trebuit sa aveti in vedere ca prioritare lucrarile de infrastructura, in special constructiile de drumuri si autostrazi, pe de o parte, si pe de alta parte modernizarea infrastructurii de cale ferata. Aceste lucruri trebuie avute in vedere pe termen lung. Avantajele economice ar fi fost mari, atat pentru stat cat si pentru sectorul privat, si s-ar fi redus somajul, inclusiv datorita investitiilor in sectoarele adiacente, pe orizontala.
  Bineinteles, nu trebuie neglijat Ministerul Sanatatii. Insa USL a orientat bugetul preponderent pe partea de protectie sociala si acum, la rectificare, pe Sanatate, pe Justitie, pe Administratie si Dezvoltare Regionala, iar efectul economic va fi unul slab, deci un avantaj economic foarte mic. Ganditi-va ca e cel putin indoielnic faptul ca vei putea spori semnificativ veniturile bugetare si combate somajul introducand TVA de 9% la paine sau in sectoare unde nu exista (la noi) cultura fiscalitatii… Si inainte de razboi, cand veneau oltenii cu cobilita, credeti ca-ti inmana bonul fiscal sau emitea factura? 🙂 Sau cel care vindea limonada la coltul strazii, credeti ca emitea un bon fiscal? 🙂 De unde rezulta ca era o piata libera si mediul rural, dupa Reforma Agrara din 1921, a progresat in felul acesta.
  Pe cand investitiile in infrastructura, pe langa faptul ca sunt necesare pentru modernizarea si dezvoltarea infrastructurii, aduc si multi bani la bugetul de stat intr-un termen relativ scurt, reusesc sa absoarba si forta de munca in numar mare. Bani, care daca sunt chivernisiti bine, pot fi folositi pentru investitii in Sanatate, Invatamant etc. Si ar trebui sa existe o strategie si in privinta modernizarii retelei de drumuri judetene, alocarea de fonduri in acest sens CJ si CL pentru finantarea unor astfel de lucrari.
  Alocati 40 de milioane pentru celebrele de-acuma sali de sport. Totusi, sunt chiar atat de prioritare salile de sport? Vrem sa avem o tara numai de sportivi?
  Nu de alta, dar va ataca PDL cu rata mare a somajului, care e, oficial, din cate am inteles, de 7,6%. Neoficial, tinand cont si de somajul pe termen lung, ea e mult mai mare, desigur.

 2. Eu cred ca USL ar mai trebui sa aiba in vedere modalitati de sprijinire a Industriei Textile, care, din cate inteleg, e in suferinta si e pacat…
  Iata ce spune un articol relativ recent din Evenimentul Zilei:
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/Un-sector-al-industriei-a-pierdut-700000-de-angajai-iar-colile-nu-mai-formeaz-ali-sp-10043.html

  Este un sector care ar putea veni in intampinarea atat a cererii interne, dar poate, cred eu, daca se redreseaza, sa faca fata si la export.
  Apoi cred ca ar trebui sa aveti in vedere dezvoltarea Industriei IT in Romania.

  Cred ca in prezent ar trebui sa ne gandim la orientarea exporturilor catre SUA, deoarece ei au nevoie de produse si servicii importate pentru a sustine cresterea economica. Pe de alta parte, e o piata foarte mare si trebuie incercat ca s-ar putea sa avem si succes!! Trebuie „testat terenul”, cum se zice, si ar trebui incercat. Spre exemplu, eu cred ca produsele noastre textile ar fi apreciate acolo, dar poate ca si alte produse. Ar trebui vazut. Trebuie sa ne ranforsam oferta, ca sa zic asa, si ar trebui sa privim mai serios spre o piata, cum e cea a SUA, unde s-ar putea sa avem un succes nesperat!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Care e parerea Dvs.? « Motanul Incaltat - [...] sa se desprinda din toata povestea asta: Basescu e mai bun premier decat Ponta. Si atunci cum sa nu…
 2. Cum a fost revitalizat un oras care era pe moarte… « Motanul Incaltat - [...] un rival, trimitandu-l departe. Adevarul este ca in Atlantic City nu prea aveai ce face: te aflai in mijlocul…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.