Pages Menu
Categories Menu

2 Comments

 1. Foarte echilbrata pozitia ta Ana, mai ales in comparatie cu partenerele tale de emisiune. In timp ce doamna Vaas parea ocupata exclusiv de a-si promova cartea (daca am inteles eu bine scrisa de fapt de altii) iar doamna Miroiu mi-a starnit rasul cu incercarea ei de a justifica introducerea cotelor pentru femei pentru protejarea barbatilor abrutizati peste 30 de ani, tu ai vorbit la obiect si convingator.

  Sincer eu eram impotriva unoar astfel de cote, pentru ca

  a) se indeparteaza inerent de principiile meritocratiei

  si

  b) creaza un precedent periculos (de ce nu cote pentru populatia de etnie rroma, pentru amatorii de manele, pentru profesori, s.a.m.d.? – in fond si ei ar vrea sa isi vada interesele reprezentate proportional in structurile de conducere din Romania).

  Totusi, ideea ta ca se pot corecta anumite lucruri printr-o astfel de cota, introdusa PE TIMP LIMITAT, mi se pare absolut OK si mi-am insusit-o.

  Pe termen lung, probabil solutia e, cum spui tu mereu, un alt fel de politica. O politica bazata pe confruntari de idei mai mult decat pe confruntari intre persoane cu multe lovituri sub centura. Pentru a avea mai multe femei in politica trebuie in primul rand un alt stil de a face politica. Si poate pentru a initia o schimbare in acest sens e nevoie, temporar, de o cota de gen.

 2. Introducerea de COTE (in domeniul reprezentarii) este un mod fatzish de promovare a DISCRIMINARII!!!
  Daca vretzi sa construitzi o democratzie autentica atunci incercatzi sa nu promovatzi nici un fel de discriminare in politica pe care o facetzi!!
  Indiferent care este motivul (aparent de bun simtz), nu incercatzi sa corectatzi o „nedreptate” folosind un alt mod nedrept de a actziona adica folosind discriminarea. Cautatzi alte solutzii! Discriminarea nu face bine nici pe termen scurt nici pe termen mediu nici pe termen lung.

  Sa auzim numai de bine!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.