Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 9, 2013 in Politic | 1 comment

Uniunea Europeana are nevoie de mai multa solidaritate si competitivitate intr-o perioada a globalizarii accelerate

Deputatul PSD Ana Birchall afirmă într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Europei că Europa aşa cum o ştim noi astăzi este rezultatul multor ani de muncă. De asemenea, Ana Birchall a precizat că de la formarea Comunităţii Europene şi până în prezent, în rândul cetăţenilor Europei s-a creat un sentiment al scopului comun, esenţial pentru o construcţie de asemenea amploare.

Astăzi se împlinesc 63 de ani de când un ideal, un vis, al tuturor europenilor a devenit realitate, acela de a lăsa deoparte diferendele şi de a coopera pentru o dezvoltare comună. Declaraţia lui Robert Schuman din 9 mai 1950 este considerată punctul de plecare în crearea Comunităţii Europene. Vorbele sale din acea zi s-au adeverit, şi anume, Europa aşa cum o ştim noi astăzi nu a fost construită într-o zi, ci în ani de muncă şi cu foarte multe eforturi din partea celor care au crezut în acest proiect. Prin toate măsurile care au fost luate în cursul acestor ani s-a creat în rândul cetăţenilor un sentiment al scopului comun, atât de esenţial într-o astfel de construcţie europeană”, a spus deputatul PSD.

Ana Birchall a adăugat că Uniunea Europeană înseamnă cooperare, iar rolul pe care l-a avut de la înfiinţare a fost acela de a crea o legătură între cetăţenii săi. Aceasta a subliniat că la momentul actual Uniunea Europeană are nevoie pentru a putea trece peste greutăţile întâmpinate de mai multă solidaritate.

Uniunea Europeană înseamnă la momentul actual cooperare, prietenie, guvernare în interesul cetăţeanului. Această structură a reprezentat de la apariţia sa o punte de legătură între cetăţenii săi. Comunitatea europeană este locul unde popoare cu valori şi principii diferite convieţuiesc, şi care lucrează împreună pentru protecţia cetăţenilor lor.

Uniunea Europeană a resimţit în ultimii ani, la fel ca toate statele lumii, efectele crizei economice. În acest moment pentru a putea trece peste criza economică, Uniunea Europeană are nevoie de mai multă solidaritate şi axarea politicilor sale pe cetăţeni.

De asemenea, este obligatoriu ca Uniunea Europeană să crească în competivitate, într-o perioadă a globalizării, când noi actori ai economiei mondiale se ridică. Este nevoie de acțiuni îndrăznețe și de inovație, de măsuri care să stimuleze investițiile și dezvoltarea sectorului economic, comercial și cultural.

România, după ani de zile de izolare faţă de restul Europei, a revenit în 2007 acolo unde îi este locul de drept, în marea familie europeană. Ca români trebuie să înţelegem importanța pe care apartenența la o asemenea contrucție europeană o are pentru fiecare dintre noi.

De asemenea, România, prin structurile responsabile, trebuie să își asume rolul său în Uniunea Europeană, de voce promotoare a intereselor cetățenilor români, astfel încât încrederea acestora din urmă în proiectul european să nu fie afectată”, a mai afirmat Ana Birchall.

Echipa A.B.

1 Comment

  1. în amintirea declaraţiei ministrului francez de externe Robert Schuman care, la 9 mai 1950, în prezenţa presei internaţionale, cerea Franţei şi Germaniei să cedeze unui organism supranaţional european dreptul de gestionare a industriei cărbunelui şi oţelului, această dată a fost aleasă pentru a marca Ziua Europei. Decizia a fost luată la summit-ul european de la Milano din 1985.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.