Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 19, 2011 in Politic | 4 comments

Uninominal necompensat pentru Parlamentarele din 2012?

noua sesiune parlamentara va demonstra, pe fapte nu numai pe vorbe si declaratii de vara, daca dl. presedinte este serios cand declara ca sustine uninominalul necompensat (parlamentarii sa fie alesi pe acelasi principiu ca si primarii). Pentru ca daca il sustine atunci PDL ar trebui sa voteze proiectul de lege depus de PSD tocmai in acest sens.

Ce credeti ca se va intampla?

4 Comments

  1. Basescu va sustine orice, dar ABSOLUT ORICE, ii va permite sa ramana la putere. Chiar si o secunda in plus. E absurd sa cauti repere ideologice sau morale in actiunile lui Basescu.

    • Reperele ideologice si morale sunt infinit interpretabile.
      Nu este corect sa le ceri fara sa le explicitezi clar si univoc.

  2. „Ce credeti ca se va intampla?”

    Eu cred ca Basescu va solicita exact ceea ce a enuntat.
    Dar nu este corect sa spuneti ca PDL ar trebui sa sustina proiectul PSD pentru ca :
    -Basescu este Basescu si PDL este PDL (chiar daca in 80% -sa zicem- din cazuri se suprapun)
    -proiectul PSD contine si altceva decat „uninominalul necompensat”.

  3. Pare o idee buna, dar nu este in contextul actualelor colegii. Ca sa avem necompensare ar fi necesar constituirea de colegii cat mai uniforme, altfel vocea multor categorii va fi ramas neauzita.
    Adica un colegiu care cuprinde si tzarani ocupati in agricultura si navetisti la oras, acolo ar fi necesara compensarea si trimiterea in parmament a 2 reprezentanti de ex. Daca e omogen merge si necompensare. Basescu nu ar tb sa se intereseze decat ca dezbaterea pe aceasta problema sa fie cat mai bine facuta si cat mai transparent. El nu tb sa aibe pareri in probleme organice. Dar depasirea atributiilor e o constanta in cazul lui. Pana la urma ne-a explica f clar ca e sef sau pres’dinte, cum zice el. Cu toate astea cred ca in sens istoric va ramane un reper util: omul care deschide calea catre o democratie participativa printr-o dictatura personala. Poate ii va urma un presedinte care in locul sprijinului prostimii manipulate va cere pe cel al cetatenilor responsabili, in lupta cu sistemul rigid al statului. Poate Ponta. Nu ca baiatu n-ar avea pusee populite, da cel putin vine din mediul juridic si poate ceva din el il va determina sa fie popular/corect si nu populist.
    Nici Antonescu n-ar fi rau, e mai mana forte asa cum e si in PNL, dar cel putin el e cu bunul simt.
    Intre cei 2 l-as prefera pe Ponta pt ca e mai tanar si in functia de Presedinte(investita pe cat cu de multa putere, pe atat de inutila) avem nevoie de cineva care sa nu si-o ia in cap prea tare.
    Ar fi interesant sa existe optiunea ca populatia dintr-un colegiu sa-si poata revoca parlamentarul, tot asa, ca sa nu si-o ia in cap prea tare. Oajdea, nenea ala de la PDL e grozav ce idei pro-democratice are. E un pic cam populist, insa fara sa vrea da un imbold extraordinar
    oamenilor spre auto-guvernare. Presimt ca va avea un viitor aparte in politica. Ma intreb cum ar fi ca Presedinte. Ma intreb eu, dar l-as vota fara sa ma intreb prea mult 🙂

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.