Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 21, 2011 in Politic | 19 comments

Un raspuns

pentru toti cei care mi-ati trimis mesaje intrebandu-ma despre cele publicate de Sunday Times. Nu fug de un raspuns dar habar nu am care este realitatea, ce s-a intamplat cu adevarat si nu imi place sa speculez. Este regretabil ca numele unui roman, a unui social democrat, este implicat intr-un asemenea scandal si sper ca lucrurile se vor lamuri cat de curand.  Pentru aceste considerente cred ca este un lucru bun ca dl. Adrian Severin s-a suspendat din functiile detinute in PSD pana la clarificarea situatiei.

19 Comments

  1. Într-adevăr bine a făcut!

  2. Aiurea! Iti place povestea cu autosuspendarea si o aprobi, dar spui mai inainte ca nu stii „care este realitatea, ce s-a intamplat cu adevarat” si ca „nu-ti place sa speculezi”. Bagatul capului in nisip este ocupatia strutilor si a politicinilor fara respect pentru morala, iar povestea cu autosuspendarea este obisnuita in PSD, aripa Voicu.

  3. Despre decizia excluderii din partid a lui Severin: daca Victor Ponta nu venea cu aceasta pozitie ferma, ar fi fost extrem de greu pentru PSD sa mai atace credibil coruptia Guvernului. Adrian Severin devenea un scut perfect de imagine pentru PDL si Basescu. Ridzi, Anastase, Udrea nu mai contau.

  4. În sfârşit văd şi eu o reacţie care este asemănătoare cu a mea. 😀

  5. Ana,
    Nu prea ma dau in vint dupa politicienii PSD (cu exceptia ta) si nu prea imi place ‘moaca’lui Adrian Severin totusi (faimosul howeve in engleza :)).
    1.acelasi amendament a fost sugerat celor doi parlamentari europeni care au demisionat sau a fost un amendament diferit?
    2. Pozitia grupului socialist in parlamentul EU sau a PSDului in R este complet diferita de amendamentul propus sau nimeni nu avea nici o opinie?
    Pare un amendament rational in linie cu practica curenta atit in Eu cit si in SUA si alte parti. Dupa cum Bodu mentioneaza se discuta de el din Decembrie si mi se pare ca a si trecut.

    Deci care e problema (sau nivelul de coruptie) ? Daca povestea din Sunday Times era cam de tipul : „ne-am apropiat de dl Severin cind se pregatea sa parcheze masina si i-am zis – uite va dam 12000 euro daca parcati masina pe locul ala din dreapta iar el n-ea zis – sigur nici o problema – si a bagat banii in buzunar „care ar fi fost reactia – coruptu (Severin) sau ce timpiti (ziaristii). Daca de exemplu primea bani ca sa sustina un amendament privind independenta ardealului probabil ca ar fi fost crucificat in R:-))

    A devenit din nefericire o problema de imagine si probabil ca ar trebui sa demisioneze ca sa nu faca rau colegilor din PSD (oamenii de regula judeca bazat pe suma de bani raportata la viata lor nu necesar bazat pe fapte.).

    • Subscriu 100% la postarea lui Marian!

      Concluzia nu poate fi alta decat ca a fost o lovitura premeditata.

    • Marian
      din cate am inteles eu, sincer nu am avut timp sa urmaresc in detaliu, este incompatibilitate cu activitatea parlamentara! In plus se pare ca investigatia aceasta a durat de ceva luni buni si peste 60 de parlamentari au fost contactati dar numai 5 (ulterior ramanand numai 3) au raspuns.

      • Ana,
        PE ar trebui sa aiba clar in reguli ca nu e permis sa faci consultanta atita timp cit esti membru activ al parlamentului. Vad ca Monica Macovei cere sa se stabileasca un set de reguli.
        Sint de acord cu ancheta lui Sunday Times – este nevoie de un PE credibil.
        Ma „deranjeaza” ca in R lumea se focuseaza pe cantitatea de bani dar nu discuta si PE – ce reguli au fost incalcate , daca nu exista reguli ce reguli ar trebui sa fie ca institutia sa fie mai democratica etc. Este si parlament al rominilor si decizile luate acolo va influenteaza viata puternic.. Similar cu discutia in jurul lui Roberta Anastase – se striga jos cu ea dar nimeni nu discuta schimbarile necesare in functionarea Parlamentului Roman. (renuntarea la votulului secret pe bile si introducerea votului nominal etc)

        Sigur ar fi o problema de bun simt ca Severin sa-si dea demisia din PE (e o problema de imagine) si sper ca dl Ponta va numi pe cineva competent pentru terminarea mandatului lui (poate pe Ana..).

  6. Este limpede ca a fost un montaj de un minut si 50 de secunde, de la secunda 1:27 urmeaza ultima parte care deci tzine 23 de secunde in care nu e intrebat explicit de ziarist cat cost lobby-ul dv pt sustinerea amendamentului.
    Ce pot spune, suma e imensa pt mine si pt aproape oricine. Dar destui dintre noi manipulam sume cu 5 zerouri in functie de afacerile pe care le avem, da cand tragem linie ajungem sa ne intrebam daca mai avem cu ce face piatza. Seve oricum e bogat prin salariu, in fine e o kestie ieftina marca Sunday Times, sa le fie rusine! Se pot lua de mana cu Can Can-ul din RO.

    • Intrebarea pe care nu o pune nimeni consultatilor care iau astfel de onorare mari pe zi, este cate zile pe an au de lucru in aceasta calitate. Dar explica asta unui popor obsedat de capra vecinului…

    • Ovidiu,
      O singura remarca: daca cumva Seve este bogat (nu shtiu) nu din salariu lui de parlamentar s-a imbogatzit (nu ai cum sa devii bogat din salariul de euro-parlamentar). Sau poate tu consideri (dupa parerea mea eronat) ca un om cu salariul in jur de 200.000 de mii de dolari pe an este bogat? Atunci shi eu ma pot considera bogat:)).
      Nu, Ovidiu oamenii bogatzi sunt cei cu venituri de cel putzin 1.000.000.000 $ pe an iar cei cu venituri in jur de 200.000 $ pe an sunt oameni obishnuitzi pe care ii potzi intalni pe strada: doctori, dentishti, softishti ,…ma rog multe alte meserii bine platite).

      Sa auzim numai de bine!

      • Scuze,
        Revin cu venitul pe an al unui om pe care eu il consider bogat.
        In postarea anterioara am facut o gresheala, am pus trei zerouri in plus:))). De fapt ma gandeam la „un milion” $ 1.000.000$.

        Sa auzim numai de bine!

        • La un milion ma gandisem si eu:)
          Probabil exista perceptii diferite asupra bogatiei in Europa fatza de State, in State fatza de Canada, Europa de vest si Ro… In Europa dezvoltata avem mancare si servicii la care apelezi on daily basis f scumpe, dar si niste avantaje…. ma rog, pe care eu nu le-am vazut de fapt pana acum 😀
          De avantajele astea beneficiezi cand faci parte din pop permaneta a tzarii..vin odata cu rezidentza permanta. Deci lumea nu trece prin stresul pierderii slujbei ca in America pt ca se stie ca indiferent ce se intampla vor avea un venit minim sub forma de ajutor social(~500 euro net)+ casa sociala + mancare + educatie pt copii… Am crezut in sistemul asta ca retzeta pt echilibrul social numai ca acum e plin de golani peste tot si toata lumea e stressata(Viena,Brussels,Muenchen,Milano-ca sa dau numai cateva exemple-batai la metrou, talharii la drumu mare ceea ce acum 1-2 ani mi s-ar fi parut imposibil).
          Ca sa depasesti 50 mii euro/70 mii $ canadieni pe an…e f greu, nu imposibil, da e ceva care iti ofera un statut deosebit, putini reusesc si se reuseste doar cu o strategie si multa munca…Am niste prieteni care au emigrat in Canada si destul de repede s-au pricopsit 😀
          S-au bucurat de ‘ease of doing business’ pt care sunteti voi celebrii, deci un start f bun, plafonarea a inceput sa vina tot pe la 200 mii/an..
          On the other hand in State probabil cel mai greu e startul(planul f competitiv pe piata) dar odata ce incepi sa devii bogat e tot mai usor sa fii si mai bogat 😛
          Si in RO putem sa vb de diverse perceptii asupra bogatiei… in 2007-8 bogat insemna sa detii terenuri, acum sa ai bani sa le cumperi ieftin. Sau dpdv al studentului in buc, sa traiesti bine in 2000 insemna sa ai mancare, in 2008 sa ai unde sta, iar acum din nou sa ai mancare:D

    • Ovidiu,
      Partea proasta e ca-l vor sili sa demisioneze inainte de o fi o ancheta. PE a inceput cu tactici tip Basescu – sigilarea biroului , mutarea scaunului lui la toalete etc. Vor gasi ei pe calculatorul lui cel putin un link la pornografie sau pedofilie ( un link la Cancan , Libertatea sau Playboy – admirind o tinara PSDista – will do it!) si il vor convinge sa-si dea demisia. PE nu vrea o ancheta care sa duca la o scrutinizare a opiniei publice a PE si regulilor ei. Cine sint membrii PE – daca numai ma gindesc la R vorbim de Tokes , fata lui Basescu , Becali , CV Tudor… hm! Cine va spune ca reprezentantii spaniei sint mai acatarii. S-a interesat cineva ce slujbe ocupa acum ultima suta de fost membri PE din tarile dezvoltate – citi lucreaza la firme de lobisti , in companiile de administratie ale unor mari firme. Uitati-va numai la agricultura romineasca sub regulile emise de la Brussel.
      Ar trebui sa fie o ancheta ca sa vedem si niste corectii in functionarea PE

      • Daca pleaca Severin probabil ii ia locul primul de sub linie de la alegeri…. Si tot asa, Sunday Times schimba componenta PE dupa bunul plac, cu pastrarea numelor sonore amintite de tine 🙂

  7. Reactiile la situatii de tip A.Severin (si acum Marius Petcu), si binenteles continutul lor, fac diferenta dintre adevarati posibili lideri si doar wannabes. Social-democratia romaneasca e un viespar de trista amintire.
    Ai inceput sa fii in criza de timp si credibilitate Ana.
    Daca incepem sa credem ca Sunday Times e dupa parlamentari romani la fel ca si ziaristii nostri de Stefan Gheorghiu atunci avem probleme si mai mari ;-(
    Reactia lui A Severin insa e tipic romaneasca… numai ca vrajeala asta sovietica tzine cu Antenele dar nu si cu ziarele europene.

    • Tio,
      Nu inteleg! Reactia Anei si a PSDului a fost destul de clara si puternica.. Considara-l pe Severin mort dpdv politic. O ancheta (in loc de demisie si musamalizarea lucrurilor) ar fi de dorit in PE urmata de schimbari in modul de functionare al PE. Chiar acuma citeam in Adevarul un articol cu un europarlamentar britanic din Pc pus sa inapoieze 300000 de euro
      http://www.adevarul.ro/international/europa/europarlamentar-britanic-inapoieze-primite-nejustificat_0_450555401.html

      Vezi cit de mare e coruptia in PE! Parlamentarii europeni sint in general la ‘sfirsitul’ carierei politice (prea putini au sanse sa se intorca la viata politica interna din tarile lor) asa ca sint destul de preocupati de contactele lor in industrie , banci etc. pentru cariere dupa sfirsitul mandatului. Iar oamenii astia dau legi care influenteaza agricultura si industria romineasca! Ar fi timpul sa ne uitam mai cu atentie ce se intimpla acolo!

    • Tio
      nu inteleg acuza ta…am fost printre putinii care au reactionat imediat fara sa astept sa vad ce se intampla! Cat despre criza de timp….festina lente…am eu ceva persoanal de rezolvat mai intai!

  8. Atac? E doar o observatie. O observatie ca anumite prilejuri sint si oportunitati. Daca garda veche de asa zisi soc-dem ar disparea (cine iar obliga?) cine ii ia locul si de ce? In virtutea caror merite?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.