Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 29, 2014 in Featured, Politic | 0 comments

Un nou model de președinte

10376999_788279117878644_3467738819939763112_n

Au trecut 10 ani lungi de când România a stagnat sub un model economic auster, promovat de Băsescu şi oamenii lui, care au avut ca unic scop menţinerea unei societăţi dezbinate, într-o stare continuă de conflict.

Astăzi îmi asum, împreună cu prietenii mei din Partidul Social Democrat, promovarea unui nou model de preşedinte, un model în jurul căruia românii se pot uni pentru a lucra împreună la un proiect de ţară de care România are nevoie.

Vă prezint câteva dintre motivele pentru care am votat, împreună cu colegele şi colegii mei din PSD, pentru desemnarea lui Victor Ponta candidat la funcţia de preşedinte:

1. România are nevoie de un lider tânăr care să respecte instituţiile statului şi care să-i respecte pe români. Timp de 10 ani, românii au fost atacaţi sistematic de un preşedinte care a impus o dictatură a non-valorilor în societate. Această dictatură trebuie să ia sfârşit.

2. Victor Ponta a arătat, în doi ani de guvernare, că poate conduce un Guvern care să lucreze în interesul românilor, nu împotriva lor. România are astăzi cea mai mare creştere economică din UE, în timp ce echipa PSD-PC-UNPR face eforturi susţinute să repare nedreptăţi şi să aducă o echitate socială care a dispărut din România lui Băsescu.

3. România trebuie să se unească în jurul unui proiect de ţară. Victor Ponta este liderul care poate uni o societate dezbinată de un regim Băsescu hrănit, timp de 10 ani, din conflict şi discordie.

4. Victor Ponta este singurul candidat la preşedinţie care promovează valorile de care România are nevoie. Am uitat să fim mândri că suntem români, am uitat să premiem şi să încurajăm excelenţa, am uitat cum este să fim reprezentaţi cu fruntea sus în Europa şi în lume, printr-o politică externă demnă. A venit timpul să ne reamintim ce înseamnă România pentru noi.

5. Victor Ponta este singurul candidat care garantează schimbarea până la capăt a regimului Băsescu. În 2011, împreună cu foştii aliaţi din PNL ne-am angajat la schimbarea, prin mijloace democratice, a regimului Băsescu, un regim corupt care a făcut mult rău României. În 2012, în urmă cu exact 2 ani, 7,4 milioane de români ne-au susţinut şi i-au spus lui Băsescu să plece acasă. Astăzi, PNL şi PDL, construiesc bazele unui nou regim Băsescu prin perpetuarea conflictului în societatea românească şi prin ridicarea la rang de valoare a trădării, minciunii şi dezinformării. Avem nevoie de un preşedinte şi de un Guvern care să nu-i promoveze pe cei care au dus România pe marginea prăpastiei, prin tăieri de venituri şi o politică generală de austeritate criminală pentru români.

La sfârșitul anului, românii vor avea de ales între un nou model de preşedinte promovat de Victor Ponta şi susţinut de PSD-PC-UNPR şi perpetuarea modelului promovat de Băsescu, de către oameni ca Predoiu sau Iohannis.

După 10 ani de sacrificii impuse poporului român de către Traian Băsescu și ai lui, ridicăm capul demn, cu mândrie.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.