Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 15, 2013 in Politic | 0 comments

Trebuie eliminat pericolul inundatiilor din comuna Zorleni, jud. Vaslui. Ministerul Apelor trebuie sa ia masuri urgente

Deputatul PSD Ana Birchall, în urma inundațiilor care au avut loc în județul Vaslui, s-a deplasat în comuna Zorleni, care se numără printre zonele afectate de calamități.

“În calitatea mea de reprezentant al vasluienilor din Zorleni am considerat că este de datoria mea să mă implic prin mijloacele pe care le am la îndemână pentru a-i ajuta. Alături de domnul prefect Radu Renga, de președintele Consiliului Județean, dl. Dumitru Buzatu și doamna primar din comuna Zorleni, d-na Paula Hultoană am luat măsurile necesare astfel încât locuitorii comunei să primească necesarul de apă potabilă iar autoritățile responsabile să înceapă procedurile pentru curățarea fântânilor a căror apă nu mai poate fi consumată în prezent”, a afirmat deputatul social-democrat.

Ana Birchall consideră că aceste inundații puteau fi evitate, dacă autoritățile responsabile ar fi luat măsurile necesare la timp.

“Este a cincea oară într-un interval de doar câteva luni când comuna Zorleni a fost inundată, situatia agravându-se. Astfel, zilele acestea au fost inundate 15 case și 50 de gospodarii. Locuitorii și autoritățile locale au atras atenția, în repetate rânduri, că este nevoie de o întărire a digurilor din zonă, pentru a evita astfel de tragedii. De fiecare dată inundațiile au provocat pagube materiale importante. Este greu să explici oamenilor de ce în ultimii ani nimeni nu a reușit să ia la timp măsurile necesare pentru a preveni această situație. La începutul acestei luni am atras atenția ministrului de resort Lucia Varga asupra pericolului de inundații în care se află județul Vaslui și i-am solicitat printr-o întrebare să mi se prezinte strategia Ministerului Apelor, Pădurilor și Pisciculturii în domeniul combaterii dezastrelor naturale, pentru acest județ și pentru întreaga țară”, a mai spus deputatul PSD.

Ana Birchall a anunțat că va depune săptămâna următoare o interpelare adresată Ministerului Apelor, Pădurilor și Pisciculturii pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă locuitorii județului Vaslui din cauza calamităților.

“În cursul săptămânii viitoare voi depune la Camera Deputaților o interpelare în care îi cer ministrului Apelor Lucia Varga să ia toate măsurile necesare pentru ca vasluienii din Colegiul meu dar și din întreg județul Vaslui să nu mai trăiască cu teama că ei și gospodăriile lor vor fi luați de ape sau că își pierd agoniseala de-o viață. Este necesară luarea unor măsuri urgente în vederea decolmatării pârâului Zorleni și pentru întărirea digului. Acesta este primul pas pentru ca astfel de evenimente să nu mai aibă loc. Primarul comunei Zorleni impreuna cu dl. prefect vor întocmi un raport de calamitate cuprinzând pagubele înregistrare, raport care va fi prezentat în următoarea ședință de Guvern”, a precizat deputatul Ana Birchall.

Deputatul social-democrat a adăugat că “trebuie să facem tot ce se poate pentru ca viețile acestor oameni să nu mai fie puse în pericol. Încă o dată îmi exprim solidaritatea față de vasluienii care au fost afectați de aceste inundații și îi asigur de întregul meu sprijin în încercarea de a rezolva problemele cu care se confruntă”.

Echipa A.B. 

in Comuna Zorleni evaluand pagubele impreuna cu Primarita Paula Hultoana

 

 

rugand-o pe mamaia sa nu bea apa tulbure ci sa ia apa de la pompierii special trimisi de Prefectul Renga

multumesc prefectului de Vaslui, dl Renga, si pompierilor pentru ca impreuna am asigurat vasluienilor din Zorleni apa potabila

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Frank’s place… « Motanul Incaltat - [...] Si Victor Ponta de partea caror interesele este? Ca Basescu a sustinut proiectul de exploatare a aurului de la…
  2. Noi pagini despre nevrednica guvernare Ponta… « Motanul Incaltat - [...] a inceput, si nu de ieri de azi, sa nemultumeasca si in interior, eu asa cred. Iata ce spune…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.