Pages Menu
Categories Menu

Posted on sept. 4, 2014 in Comunicate, Politic | 0 comments

Traian Băsescu şi ai lui generează şi exportă scandal la Bruxelles în dauna interesului naţional

ec_transparent

Declaraţie de presă

„Traian Băsescu și ai lui generează și exportă scandal la Bruxelles în dauna interesului național. Este inadmisibil ca un șef de stat să acționeze în interesul său politic personal, sabotând interesul României printr-o lipsă totală de respect față de instituția pe care o conduce, de legile în vigoare și de normele constituționale. Într-o Uniune Europeană destul de frământată si într-un context regional complicat, în care România trebuie să fie un pilon de stabilitate, Klaus Iohannis, Vasile Blaga și ceilalți auto-intitulați „politruci” care susțin și continuă regimul lui Traian Băsescu fac un rău enorm României, afectând imaginea țării noastre, subminând interesul național, de a obține un important portofoliu de comisar european.
Gestul liderilor ACL reprezintă un act de profundă iresponsabilitate, în dauna interesului național, o palmă dată României în stilul lui Traian Băsescu. În loc să se alăture eforturilor Guvernului de a negocia un important portofoliu, într-o competiție dificilă cu celelalte state europene, gestul ACL de a submina interesul național, cu jalbe superficiale și telefoane date de Băsescu reprezintă un act de profundă iresponsabilitate.
Dacă Traian Băsescu și ai lui s-au prezentat ani de zile drept vajnici apărători ai respectării Constituției și a procedurilor legale, mă întreb de ce zilele acestea nu cer audierea ambilor candidați pentru postul de comisar european? Răspunsul este simplu: pentru că interesul lor este să provoace scandal, indiferent de consecințele care se vor răsfrânge asupra României. Oare nu e importat să primeze interesul național și nu interesele mărunte de partid? Consider că legea în România trebuie respectată. Reamintesc faptul că, potrivit legii 373/2013 privind cooperarea dintre Parlament și Guvern în domeniul afacerilor europene, dreptul de a nominaliza comisarul european aparține exclusiv Guvernului.
Atât timp cât președintele Jean-Claude Juncker nu a anunțat în mod oficial cabinetul său, gestul lui Traian Băsescu, Klaus Iohannis și al celor de la ACL este pur și simplu inconștient. Este încă o dovadă că Traian Băsescu și ai lui continuă să facă rău României, urmărindu-și agenda pur personală, în dauna interesului național. Ce este mai important, persoana sau portofoliul pe care România îl va obține? Dacă România va pierde această șansă, așa cum s-a mai întâmplat din nefericire, în trecut, se datorează exclusiv echipei Iohannis – Băsescu. Cred că toți politicienii responsabili din această țară trebuie să condamne asemenea acte ale lui Iohannis – Băsescu” a declarat Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.