Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 30, 2013 in Politic | 0 comments

Sustin dublarea fondurilor europene accesate la nivelul judetului Vaslui, pana la finalul anului 2014

Astăzi am organizat dezbaterea “Oportunităţi în accesarea fondurilor europene de către autorităţile publice locale din judeţul Vaslui”, avându-l ca invitat pe ministrul Fondurilor Europene, Eugen Orlando Teodorovici. Dezbaterea a avut loc la căminul cultural din comuna Iveşti.
De când am fost aleasă deputat în colegiul nr. 5 Vaslui, din discuțiile frecvente pe care le-am purtat cu primarii celor 20 de comune, a reieșit nevoia urgentă de a debloca și de a fluidiza fluxul fondurilor europene în județ. De aici a venit și ideea pe care am avut-o de a-l ruga pe domnul Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene să participe la această dezbatere împreună cu reprezentanții autorităților locale
La dezbatere au participat, alături de cei peste 50 de reprezentanți ai autorităţilor locale din întreg judeţul Vaslui, Dumitru Buzatu, preşedintele CJ Vaslui, Radu Renga, prefectul judeţului şi Ionel Constantin, preşedintele Camerei de Comerţ Vaslui.
“Este pentru prima oară când Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, face o vizită în colegiul Zorleni și mă bucur foarte mult pentru că am reușit să organizez această dezbatere foarte importantă atât pentru primarii din colegiul meu cât și pentru autorităţile publice locale din judeţul Vaslui.Mă bucur că astfel am reușit să onorez o promisiune pe care am făcut-o în campania electorală, față de primarii și cetățenii din colegiul Zorleni, aceea de a organiza intalniri în teritoriu cu ministrii si alti factori de decizie de la nivel central.Până în momentul de faţă, fondurile europene accesate în judeţul Vaslui sunt în valoare de 181.379.245 lei din care cei mai mulţi sunt atraşi evident de sectorul public. Banii absorbiţi se împart pe 75 de contracte de finanţare în valoare de 737.935.713 de lei, valoare eligibilă. Datele reies din răspunsul pe care Ministerul Fondurilor Europene l-a transmis la o întrebare oficială adresată de către mine.

Ministrul Teodorvici a declarat în cadrul dezbaterilor că toate proiectele depuse pentru accesarea fondurilor europene, inclusiv la nivelul judeţului Vaslui, vor intra în finanţare în 2014.

Trebuie să lucrăm împreună pentru a ne asigura că cei aproape un miliard de lei pentru care s-au depus proiecte în județul Vaslui să ajungă să lucreze în beneficiul vasluienilor. Finanțarea proiectelor europene va crea locuri de muncă, va aduce bani în economia locală și în același timp va dezvolta infrastructura, în așa fel încât să asigure creșterea de care județul Vaslui are nevoie.

Le-am mulţumit primarilor prezenţi la dezbatere şi i-am asigurat de sprijinul meu în simplificarea procedurilor şi birocraţiei din sistemul de accesare a fondurilor europene. Obiectivul pe care l-am anunţat împreună cu ministrul Teodorovici şi primarii prezenţi la eveniment a fost dublarea fondurilor europene accesate la nivelul întregului judeţ până la sfârşitul anului viitor.

Ne propunem să simplificăm procedurilor de accesare a fondurilor europene astfel încât Vasluiul să își depășească condiția de județul ultim clasat în topurile economice din România sau din UE și până la sfârșitul lui 2014, să încercăm să dublăm suma fondurilor europene accesate de județul Vaslui până în prezent.

Am susţinut la sfârşitul săptămânii acesteia o vizită extinsă în comunele din colegiu, pe parcursul căreia am avut întâlniri cu vasluienii din Iana, Pogana, Pochidia, Iveşti, Perieni. Mâine de 1 decembrie voi fi prezentă la Vaslui la festivităţile organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.