Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 2, 2016 in International, Politic | 0 comments

Summit-ul securităţii nucleare, încheiat aseară la Washington, demonstrează o dată în plus cât de reală este ameninţarea teroristă la nivel mondial şi cât este de important să conştientizăm cu toţii că doar printr-o cooperare întărită şi responsabilă putem creşte securitatea propriilor cetăţeni în faţa acestui flagel al zilelor noastre.

Terorismul nuclear este una dintre cele mai serioase ameninţări din prezent asupra întregii lumi. Aşa cum au afirmat lideii mondiali prezenţi la summit-ul proaspăt încheiat, este nevoie de o abordare responsabilă continuă din partea tuturor în vederea gestionării securităţii materialelor nucleare şi radioactive.

România a demonstrat la acest summit cât este de importantă în contextul arhitecturii de securitate europene şi regionale, asumându-şi o serie de noi angajamente în ce priveşte consolidarea capacităţilor naţionale pentru investigaţii criminalistice în domeniul nuclear, îmbunătăţirea transportului materialelor nucleare şi radioactive, dezvoltarea şi implementarea unui curs naţional de training pe tema culturii securităţii nucleare şi contribuţia la fondul de securitate nucleară al Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică.

descărcare

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.