Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 21, 2015 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Spania este un partener strategic al României, iar ambasadorul Bachiller a reafirmat sprijinul acordat țării noastre în parcursul de aderare la Schengen

POZ_4319_rPOZ_4334_r POZ_4354_r POZ_4355_r

Spania este un partener strategic al României, iar ambasadorul Bachiller a reafirmat sprijinul acordat țării noastre în parcursul de aderare la Schengen

COMUNICAT DE PRESĂ

Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, a avut joi, 21 mai, o întrevedere cu E.S. domnul Ramiro Fernández Bachiller, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Spaniei în România. În cadrul dialogului, Ana Birchall a evocat relaţiile excelente dintre cele două țări, exprimându-şi “recunoştinţa pentru nivelul ridicat al raporturilor bilaterale şi pentru abordarea pozitivă a Spaniei privind consolidarea acestora”. Totodată, preşedintele CAE a accentuat momentul favorabil pentru îmbunătăţirea relaţiilor dintre cele două state prin „ridicarea statutului relaţiilor bilaterale la nivel de parteneriat strategic” şi necesitatea continuării eforturilor în domeniile diplomaţiei economice şi a diplomaţiei parlamentare.

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a exprimat aprecierea statului român pentru sprijinul manifestat de Spania în privinţa aderării României la Spaţiul Schengen. “Considerăm că o reiterare a acestui sprijin ar fi de bun augur în contextul actual, ţinând cont de parteneriatul strategic dintre statele noastre şi de faptul că România îndeplineşte criteriile Schengen încă din 2010”, a declarat Ana Birchall. La rândul său, ambasadorul spaniol a reafirmat sprijinul pe care țara sa îl acordă aderării României la Spaţiul Schengen, reliefând importanţa țării noastre în actualul context european de securitate.

De asemenea, Ana Birchall a punctat necesitatea impulsionării schimburilor economice, printr-o “intensificare a relaţiilor comerciale în domenii de interes comun, unde putem atinge adevăratul potenţial de dezvoltare a relaţiei noastre speciale în anii următori”, exprimând interesul României pentru „realizarea de noi şi importante investiţii spaniole în România, mai ales în infrastructură, domeniu în care firmele iberice au o mare experienţă”.

Nu în ultimul rând, deputatul social-democrat a subliniat rolul comunităţii româneşti din Spania în dezvoltarea relaţiilor bilaterale, arătând că “Spania constituie un model pozitiv de integrare a comunităţilor de români din străinătate şi considerăm că poate servi drept exemplu pentru procesul de integrare a românilor din alte state europene”.

E.S. domnul ambasador Ramiro Fernández Bachiller s-a exprimat în favoarea continuării îmbunătăţirii relaţiilor bilaterale, inclusiv în planul relaţiilor economice, subliniind implicarea puternică pe care Spania o are în România în ceea ce priveşte dimensiunea economică şi culturală. De asemenea, ambasadorul Regatului Spaniei şi-a arătat susţinerea faţă de consolidarea rolului diplomaţiei publice în evoluţia relaţiilor dintre cele două state, manifestându-şi suportul pentru o mai bună cooperare la nivelul diplomaţiei parlamentare.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.