Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 12, 2013 in Politic | 3 comments

Solicit Parlamentului maghiar sa se delimiteze de declaratiile domnului Gabor Vona, liderul grupului parlamentar Jobbik

Ana Birchall (deputat PSD): Declaraţiile extremiste aparţin trecutului şi nu îşi găsesc locul în sistemul de valori al Uniunii Europene – solicit Parlamentului maghiar să se delimiteze de declaraţiile domnului Gabor Vona, liderul grupului parlamentar Jobbik

„Liderul partidului maghiar Jobbik, prezent sâmbătă în Harghita, abordează un discurs care aparţine trecutului şi care se plasează împotriva valorilor pe care Uniunea Europeană s-a construit. Toleranţa, incluziunea socială şi unitatea în diversitate reprezintă piloni puternici pe baza cărora întreaga comunitate europeană trebuie să se dezvolte. Resping cu fermitate declaraţiile liderului partidului naționalist Jobbik, precum şi oricare alte manifestări extremiste care au loc în Europa de astăzi” declară Ana Birchall, secretarul Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaţilor.

„Este îngrijorător faptul că un lider al unui partid, membru al Parlamentului maghiar, are astfel de abordări extremiste care contravin total valorilor UE. Cred că este obligatorie o poziţie oficială exprimată de către întregul legislativ maghiar pe această problemă. Îi solicit respectuos preşedintelui parlamentului de la Budapesta să delimiteze instituţia pe care o reprezintă faţă de declaraţiile colegului său, domnul Gabor Vona” a continuat Ana Birchall.

Deputatul PSD de Vaslui şi-a exprimat punctul de vedere şi faţă de declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la nivelul de democraţie din Serbia şi Ucraina:

„Preşedintele Traian Băsescu, aflat la sfârşitul celui de-al doilea mandat, continuă să dea dovadă de lipsă de inteligenţă diplomatică prin declaraţiile negative la adresa democraţiei altor state europene. Preşedintele nu face altceva decât să antagonizeze state vecine, precum Serbia, cu care noi am avut întotdeauna o relaţie bună scăzând rapid şansele ca România să devină un actor important la nivel regional”

„Este regretabil că după ani de zile în care preşedintele jucător şi-a ignorat rolul de mediator, introducând voit o stare de conflict între diversele categorii socio-profesionale, în loc să se alăture efortului Guvernului de scoatere a României din izolarea sa externă, Băsescu continuă aceeaşi politică conflictuală, băgând acum zâzanie în relaţiile României cu vecinii săi. Deşi e prea târziu, ar fi cazul totuşi să înceteze” a încheiat intervenţia deputatul PSD, Ana Birchall.

3 Comments

 1. Este regretabil ca un deputat al Romaniei ajunge sa critice in modul acesta o declaratie de politica externa a presedintelui tarii…dar deh’, doar nu degeaba PSD-ul nu-i considerat tocmai partidul oamenilor inteligenti….

  • @Marius
   PSD e un partid mare, o platforma ampla. Au fost, in aceasta problema, si declaratii din interiorul PSD care s-au apropiat de spiritul celor afirmate de Presedintele Basescu. E gresit sa confunzi PSD-ul doar cu o singura persoana sau cu o singura declaratie.

   Si eu cred ca Presedintele, in sfarsit, trebuia sa dea o replica pe masura Budapestei. Si a facut-o! Nu poti sa spui ca Basescu „antagonizeaza state vecine”, trecandu-l sub tacere pe Viktor Orban sau Vona Gabor. Si nu e vorba de „declaratiile negative ale lui Basescu la adresa democratiei altor state europene”, ci de faptul ca alte state, cum ar fi Ungaria, au o democratie precara, lucru care, din pacate, ne afecteaza si pe noi si nu numai pe noi: afecteaza Uniunea Europeana in ansamblul ei.

 2. Daca Basescu antagonizeaza state vecine, ce sa mai zicem de Laszlo Tokes care propunea Protectoratul Ungariei asupra Ardealului!! Iar Laszlo Tokes face parte din PPE!!
  Reactia lui Basescu (cel putin pana acum) mi se pare normala, doar e Presedinte si reprezinta Statul Roman. Uitati-va, mai bine, la ce reactie a avut Tokes: impotriva Romaniei – o astfel de atitudine trebuie combatuta!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Vona Gabor… « Motanul Incaltat - [...] Solicit Parlamentului maghiar sa se delimiteze de declaratiile domnului Gabor Vona, liderul grupului... Like this:Like Încarc... [...]

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.