Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 9, 2014 in Featured, Politic | 0 comments

Şi românii din diaspora sunt o prioritate pentru Guvernul Victor Ponta

DECLARAȚIE DE PRESĂ

„Reforma legislației muncii din Italia afectează în mod direct cei peste un milion de români care lucrează în diverse domenii în această ţară. Românii din diaspora sunt una din prioritățile Guvernului Ponta, de aceea sunt sigură că vizita premierului Victor Ponta la Milano, la conferinţa organizată de Preşedinţia italiană a Consiliului UE, vine într-un moment oportun” a afirmat Ana Birchall, deputat PSD și Înalt reprezentant al Primului Ministru pentru Afaceri Europene și parteneriat cu SUA.

„Guvernul României a facilitat crearea a 200.000 de locuri de muncă în ultimul an. Măsurile Guvernului Ponta au funcționat, au dus economia pe creștere și au dat investitorilor curajul de a veni cu proiecte mari pentru România. Cred că această rețetă poate fi exportată cu succes și în alte state din Europa, cum ar fi Italia. Şomajul rămâne una din problemele importante cu care se confruntă întreaga Europă, de aceea trebuie să abordăm soluţii unitare bazate pe exemple de succes când vorbim de reducerea şomajului şi în special a şomajului în rândul tinerilor” a continuat deputatul PSD.

“Potențialul României de a redeveni un lider regional depinde foarte mult de capacitatea noastră de a le explica partenerilor noștri că în România nedreptățile sociale sunt reparate, că în România nivelul de trai crește într-un ritm accelerat, că în România avem un mediu economico – financiar foarte prietenos pentru investitori” a subliniat Ana Birchall.

„Victor Ponta este un premier și un viitor președinte al României recunoscut ca un lider regional puternic, care a reușit să aducă România pe un trend pozitiv în scurt timp după ce a preluat guvernarea. Acesta este modelul de lider eficient de care avem nevoie la Cotroceni pentru o corectă reprezentare a României în comunitatea internațională și pentru promovarea diplomației economice care să atragă investitori străini în România” a declarat Înaltul Reprezentant al Primului Ministru pentru Afaceri Europene și parteneriat cu SUA.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.