Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 24, 2012 in Featured, Politic | 2 comments

Si BERD manipuleaza stimate Emil Boc si stimata Andreea Paul Vass???

Estimarile privind cresterea economica a Romaniei s-au prabusit!  BERD a scazut prognoza la 0,8%, de la 3,8%, cat estimase initial.

In urma cu cateva zile spuneam ca discursul doamnei Andreea Vass legat de cresterea economica de peste 2,3% este o dementa. Astazi, BERD confirma indirect aceasta evaluare prin scaderea estimarii de crestere economica pentru Romania de la 3,8%, la 0,8%. Cauzele sunt evidente: recesiunea economiilor europene si riscul de instabilitate sociala care antreneaza prabusirea increderii in economia romaneasca pe fondul incapatanarii Guvernului Boc de a se mentine la putere in conditiile in care peste 90% din populatie cere demisia.

Astept cu nerabdare replica propagandistilor deghizati in economisiti de la Palatul Victoria. Probabil, vor spune ca la mijloc e tot o manipulare, o conspiratie a opozitiei…..

2 Comments

  1. @Ana Birchall
    Pai nu, stati putin… Stiti care e toata treaba? D-na Vass ia datele de la Comisia Nationala de Prognoza, eu asa inteleg, deci dirscursul, mergand pe ideea asta, nu e o dementa. Sunt niste estimari care se fac din cand in cand si, bineinteles, pot sa difere de la o sursa la alta. Este o chestiune si de credibilitate, ca in cazul acordarii rating-ului, de catre agentiile de rating. In acest caz, Dvs., preferati sa acordati mai mult credit estimarilor facute de BERD, decat celor facute de guvern, numai pentru faptul ca e „portocaliu”.

    Adevarul trebuie sa fie undeva la mijloc. Probabil ca nu vom avea o crestere atat de mica, cum a apreciat-o BERD, dar nici asa de mare cum o apreciaza guvernul! Aaaa, ca ea, cresterea, in general vorbind, e mica, „infinitezimala” 🙂 , asta e cu totul altceva. O crestere economica spectaculoasa nu s-a vazut in aceasta perioada de criza economica, asta e clar. Iar chiar daca o sa fie de 2,3% precum a zis D-na Vass, tot n-o sa se simta prea mult in buzunarul romanilor. Povestea e clasica.

    Insa e o chestiune care te poate face sa tratezi mai cu atentie si bagare de seama ce a zis D-na Vass… Am scris si eu aici despre acest lucru. S-ar putea obtine si crestere economica… Cine stie? Daca se mai fac privatizari si Statul va scapa de povara unor pierderi… cam in ultimul moment, ce-i drept… Dar, de acord, nu e sigur…

  2. Cred ca in aceaesi situatie e si Ionut Popescu care e un economist destul de bun.Sunt marginzalizati pentru ca oricum guvernul, cel putin PDL, are o singura misiune: batista pe tambal pana iese Basescu din nou. Andreea Vass nu mi se pare spectaculoasa, ca economist, totusi solutiile ei fac parte din cele bune iar faptul ca sunt marginalziati si umiliti acum in PDL alaturi de Stolo si toata gasca ex penelista arata ce mari politicieni sunt ei si cat de mult au reformat ei dreapta romaneasca.Intr-un fel nu prea-mi pare rau pentru ei cat pentru faptul ca guvernul asta ne duce incet spre incapacitate de plata, conflicte sociale, inflatie galopanta. D-le Selaru, sa nu ne grabim cu concluziile, ca va stiu un tip moderat. Andreea Vass nu reprezinta o asemenea miza politica incat sa se comande astfel de chestii si nici o vocala reformatoare care ar pune in pericol PDL sau guvernul actual nu este.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.