Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 25, 2015 in Cultural, Politic, Social | 0 comments

Seminarul de informare dedicat celebrării Zilei Internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor

photo

Am participat astăzi la seminarul de informare dedicat celebrării Zilei Internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, marcată în fiecare an pe 25 noiembrie la iniţiativa ONU, începând din 1999. Violenţa împotriva femeilor este tot mai mult recunoscută ca fiind una dintre cele mai serioase şi urgente probleme ale tuturor timpurilor. Această zi specială dedicată eliminării violenței împotriva femeilor la nivel mondial vine să sublinieze efortul comun pe care trebuie să îl facem pentru ca societățile în care trăim să elimine orice formă de discriminare și de violență la care sunt supuse femeile în jurul nostru.

Cred cu tărie că este necesar să acționăm cu fermitate împotriva oricărei forme de violență la care sunt supuse femeile: fizică, psihică, verbală sau economică.

Dincolo de dimensiunea administrativă a abordării combaterii acestui flagel este necesară o schimbare la nivelul mentalităţii fiecăruia dintre noi. Femeile trebuie văzute la locul de muncă, în viaţă, în politică sau în societate ca parteneri egali, cu drepturi depline şi cu aceleaşi posibilităţi de a accesa poziţii sau funcţii ca şi bărbaţii.

Aşadar, împreună trebuie să spunem un NU hotărât violenței și discriminării de orice fel pentru că violența naște întotdeauna violență.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.