Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 11, 2010 in Politic | 24 comments

Se transforma criza economica si intr-o criza social-morala?

O intrebare pe care mi-o pun de multa vreme. Cifrele economice, cele reale, arata ca situatia economica a Romaniei este mult mai grava decat lasa sa se inteleaga anumiti asa zisi oameni de stat care nu au curajul sa introduca reformele necesare pentru a pune bazele unei cresteri economice sanatoase, bazate pe productie nu pe consum! Carpesc in loc sa construiasca o fundatie sanatoasa pentru formarea clasei mijlocii, motorul secret de crestere economica in orice tara! In ceea ce priveste curajul, sau lipsa curajului, un articol interesant pe care l-am citit in Evenimentul Zilei de astazi. Merita citit.

Eu inca cred ca Romania poate fi o poveste de succes dar trebuie sa fie succesul Romaniei nu al altora, numai ca din ce in ce mai des uitam de identitatea noastra nationala!

24 Comments

  1. ROMANII CRIMINALI SAU EROI ?

    DECE ESTE ASCUNS ADEVARUL ?

    TREBUE OOPRITA CREIARA UNEI ISTORII ASERVITA INTERESELOR
    POLITICE SI ECONOMICE.

    ARTISTUL ROBERT HORVATH CERE RESTABILIREA ADEVARULUI ISTORIC. EL NU NEAGA TRAGEDIA DIN TRANSNITRIA DEPLANGE SUFERINTELE EVREILOR ,DAR CERE CA LA SCOALA COPII SA INVETE DESPRE FAPTUL UNIC IN ISTORIE CAND UN POPOR SALVEAZA PE ALTUL.
    PENTRU VINA DE A SPUNE CA ROMANII AU SALVAT DE LA O MOARTE SIGURA APROAPE UN MILION DE EVREI- OAMENI NEVINOVATI- CINEASTUL ROBERT ESTE DAT AFARA DE LA O INTALNIRE
    PUBLICA TINUTA LA ICR NEW YORK.
    DESCHIDETI

    http://video.google.com/videoplay?docid=-3001110215792007342#

    DESI MATERIALUL A FOST EDITAT TENDENTIOS NU APARE NICI UNDE O FRAZA IN CARE CINEASTUL NEAGA HOLOCAUSTUL,
    EL CERE SA SE RECUNOASCA FAPTUL CA DE PE TERITORIUL ACTUAL AL ROMANIEI ( EXCEPTAND ARDEALUL DE NORD CARE ERA SUB CONTROL MAGHIAR ) NU A FOST TRIMIS NICI UN EVREU SPRE LAGARELE DE CONCENTRARE NAZISTE
    . EL CERE CA ACEST ‘MIRACOL AL ISTORIEI ” SA FIE CONSEMNAT IN CARTILE DE ISTORIE. CEACE A REALIZAT SOCIETATEA ROMANEASCA ALTII NU AU REALIZAT NICI CU PUTEREA GANDULUI . ROBERT HORVATH PROPUNE RIDICARII UNUI MONUMENT NUMIT ” OMENIA ” CARE SA CINSTEASCA ACEST
    FAPT FARA PRECEDENT IN ISTORIA CELUI DE AL DOILEA RAZBOI MONDOAL
    SI POATE IN INTREAGA ISTORIE A UMANITATII..
    DESCHDETI
    http://devanewyork.blogspot.com/
    http://www.devagallery.com/

  2. Nu se transforma criza economica in una socia-morala!
    Criza morala a precedat si a fost cauza crizei economice.
    Criza economica poate fi un pretext pentru a transforma democratia in dictatura.

    Criza economica este consecinta politicilor duse din ’90 pana in 2010.

    Articolul lui Bichir este o pledoarie pentru un regim militar, pledoarie elogiata de majoritate copmentatililor. Se vede ca sunt multi militari pe net. Din pacate cu ei nu iesim din criza dar putem intra intr-i dictatura care sa asigure stabilitatea de tip latino-american.

    Se pare ca avem de ales stabilitatea asigurata prin forta sau democratia.

    Cu aactualii guvernanti se pare ca metodele de forta sunt cele agreeate, pentru ca asigura si stabilitatea lor la putere.

    • Deceneu
      nu trebuie sa fim de acord, si cu siguranta eu nu sunt de acord ca aceasta criza economica sa fie folosita pentru a transforma democratia in dictatura! Daca ai urmarit blogul meu de multa vreme spun ca dictatura non valorilor ne sufoca si ca trebuie sa avem curajul sa impunem dictatura legii si a adevaratelor valori si modelel.
      Nu sunt convinsa ca art lui Bichir este o pledoarie pt un regim militar cum spui tu….ci mi se pare mai mult o pledoarie pentru a avea curajul sa ne decidem singuri soarta independent de ce se dicteaza de la Bruxelles! Cred ca asta e mesajul central….cel putin eu asta am inteles.

  3. 1. Economia Romaniei este particica a economiei mondiale sinu poate sa faca ce vrea ea, de capul ei. A mers economia mondiala, a mers si cea romaneasca si invers. Nu mai exista autarhie.

    2. Statul are putine elemente sa faca ceva pentru economie, pentru ca nu mai este economie de comanda, comunista. Statul creeaza cadrul legal, corect, onest, concurential si vegheaza la respectarea lui. Statul actor economic e o prostie, pentru ca nu poti fi si srbitru si jucator, cat despre abilitatile manageriala ale statului in economie ne-am convins de mult: a furat-o pur si simplu. Pentru ca in spatele conceptului „stat” stau oameni cu apucaturi mai degraba furacioase. Asta e. Nu poate schimba nimeni aceasta realitate. Nici macar dictatura, am vazut ce ajunsese economia pe timpul dictaturii comuniste.

    3. Daca statul ar putea face ceva in economie, acestea sunt cateva parghii: sa reduca impozitele, sa ajute actorii economici. Dar atunci de unde bani de salarii bugetare si pensii. Sa faca investitii in infrastructura, care sa dezvolte mediul economic. Dar de unde bani, daca pe toti ii da pe salarii si pensii. Sa stopeze evaziunea fiscala. In primul rand ca nu stiu daca vrea sa faca asta, avand in vedere ca profitorii sunt din clientele transpartinice, adica, el, statul, este si pagubut si profitor! Pe urma, ce ar face cu banii preluati din stoparea evaziunii? Lucruri bune sau lucruri rele? Parca daca ajung direct la cetateni (salariati si patroni care fac evaziune), e mai folositor.

    Pe urma, nu cumva ar fi mai bine ca o parte din fluxurile de venituri sa nu mai treaca prin visteria statului si cine stie ce mai face cu ei? Adica sa ne micsoreze impozitele si taxele, in schimb sa ne platim singuri educatia si sanatatea, direct la furnizorii acestor servicii. Ce, mancarea trece prin fluxul trezoreriei de stat? Asta ar mai lipsi! Sa ne dirijeze statul mancarea si imbracamintea! Sa mancam si sa ne imbracam cum vrea statul. Atunci de ce sa ne educam si trata unde si cum vrea statul?

  4. În aproape 25 de ani, statul nu a fost capabil să re-românizeze administraţia din Basarabia.

    Asta demonstreaza toleranta si nu incapacitate.
    Ai impresia ca poti converti functionarii de stat in doua saptamani?
    Bichir ce ar fi facut? Ar fi schimbat functionarii capabili cu incompetenti cum au facut comunistii in anii 50?
    Care au fost rezultatele unui „stat puternic” in anii ’50?

  5. Criza morala este cauza crizei economice si nu invers.
    Einstein spunea:

    „Sa nu pretindem ca lucrurile sa se schimbe daca tot timpul facem acelasi lucru.
    Criza este cea mai binecuvantata situatie care poate apare pentru tari si persoane, pentru ca ea atrage dupa sine progrese.
    Creativitatea se naste din necesitate precum si ziua se naste din noapte.
    In perioada crizei se nasc inventiile, descoperirile si marile strategii. Cine depaseste criza se depaseste pe sine insusi, fara a ramane “depasit”.
    Cine atribuie crizei esecul isi ameninta propriul talent si respecta mai mult problemele decat solutiile.
    Adevarata criza este criza incompetentei.
    Problema persoanelor si tarilor este lenea si indiferenta pentru a gasi solutii si iesiri din astfel de situatii. Fara criza nu exista duel, fara duel viata este o rutina, o agonie lenta. Fara criza nu exista valoare. In perioada crizei infloreste ce-i mai bun in fiecare, pentru ca fara criza orice vant este o mangaiere.

    Mai pot sa adaug ceva?

    • Adrian Stoica
      nu mai poti adauga nimic…un post foarte bun, multumesc. Sigur ca aceasta criza economica este precedata de o oarecare criza morala, dar criza economica poate fi solutia pentru iesirea din criza social morala sau poate sa o adanceasca….asta am vrut sa spun dar acum realizez ca a fost o exrimare mai nefericita. Numai bine

  6. http://educer.eu/documente/Marele%20Jaf%20…emic%5B1%5D.pdf si

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7116937-edu-cer-reclama-cumulul-ilegal-salarii-bugetare-din-sistemul-universitar.htm

    Marele Jaf Academic
    Salarii lunare de la stat de sute de milioane de lei pentru „baietii destepti” din universitati si academii

    Campania Edu Cer: Un singur salar’, pentru orice bugetar!

    Salariul lunar net al presedintelui Romaniei este de aproximativ 6 400 lei. In documentul de mai jos oferim contribuabilului roman nume de „baieti destepti” din sistemul universitar si academic care primesc de la statul roman, incalcand Codul Muncii, salarii lunare nete de 4-5 ori mai mare decat seful statului (peste 25 000 lei pe luna).

    Nu exista nici un membru al Academiei Franceze sau Engleze, cele mai prestigioase Academii de Stiinte din lume, care sa primeasca un salariu de la stat mai mare decat salariul presedintelui Frantei sau al primului ministru britanic. Nu intamplator, cei peste 70 de rectori din Consiliul National al Rectorilor s-au opus in unanimitate noului proiect al Legii Educatiei Nationale, pentru ca le afecteaza singurele interese care conteaza cu adevarat pentru domniile lor, puterea si banii. Cei care se opun noului proiect de lege a Educatiei Nationale sunt exact profitorii “sistemului” academic actual: unul pur clientelar, macinat de clanuri, coruptie, impostura si dorinta de imbogatire a sefilor de gasca.

    Apreciem ca fenomenul de masa al multiplelor cumuluri ilegale de salarii bugetare din mediul universitar si de cercetare face ca anual sute de milioane de euro sa se scurga din bugetul de stat direct in buzunarele clanurilor si gastilor oligarhiei academice post decembriste, in cardasie cu clasa politica. Toate acestea anomalii sunt posibile datorita complicitatii institutiilor statului : Guvernul Roman, Fiscul, Curtea de Conturi si nu in ultimul rand rectorilor universitatilor sau conducerii Academiei Romane care tolereaza si incurajeaza astfel de angajati.
    In fapt, multe dintre personajele de mai jos, unii dintre ei impostori in stiinta autentica, primesc de la statul roman salarii lunare mai mari chiar decat laureati ai premiului Nobel! Acest lucru se intampla intr-un moment de mare criza economica pentru tara, cand profesorii din Buzau nu isi primesc salariile de saptamani intregi iar tinerii sunt mentinuti someri si li se refuza intrarea in sistemul academic pe motiv de „blocare a posturilor”.

    Grav este faptul ca angajatorii incalca cu buna stiinta prevederi clare ale Codului Muncii, care stipuleaza ca “durata maxima a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana” (art. 111). Legislatia incalcata in mod flagrant:
    Codul Muncii, Art. 111. [durata maximă a timpului de muncă]
    (1) Durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.
    (2) Prin excepţie, durata timpului de muncă, ce include şi orele suplimentare, poate fi prelungită peste 48 de ore pe săptămână, cu condiţia ca media orelor de muncă, calculată pe o perioadă de referinţă de 3 luni calendaristice, să nu depăşească 48 de ore pe săptămână.

    Explicit: un profesor universitar incadrat cu carte de munca la o universitate are, conform legii, 40 ore saptamanal de lucru incluse in norma de munca la universitatea respectiva, incluzand pe langa norma de predare efectiva si timpul necesar pregatirii cursurilor si seminariilor, pregatirea metodico-stiintifica, consultatii, indrumarea studentilor si tot ce tine de o cariera didactica si de cercetare. Raman doar alte 8 ore suplimentare, in cazul nostru la „plata cu ora”, la alte universitati sau institute. Acest lucru este in mod grosolan incalcat, cu acordul angajatorilor datori sa respecte legea, dupa cum se vede in exemplele de mai jos. Mentionam de la bun inceput ca ele nu sunt exemple izolate ci reprezinta un fenomen extins la scara nationala.

    Nu suntem pentru o salarizare egalitarista, expresie a unui populism revolut. Se pot castiga salarii oricat de mari in sistemul privat, daca sunt si legal impozitate. In sistemul bugetar insa, sa castigi, ilegal, salarii de 3-4 ori mai mari decat salariul sefului statului, ni se pare in afara oricarei logici si a bunului simt.

    Cerem Guvernului Romaniei sa verifice legalitatea situatiilor prezentate si sa ia masuri pentru curmarea lor prin adoptarea de urgenta a principiului « Un singur salar’, pentru orice bugetar ». Mai precis, solicitam Guvernului interzicerea explicita a cumulului de venituri salariale (chiar daca se numesc salarii, indemnizatii, indemnizatii de merit etc) de la doua institutii bugetare diferite, pentru una si aceiasi persoana.

    Cerem Curtii de Conturi sa verifice cum au respectat conducerile insitutiilor publice mentionate mai jos Codul Muncii, care prevede ca o persoana nu poate munci mai mult de 8 ore pe saptamana, la plata cu ora, in afara celor 40 de ore pe care trebuie sa le efectueze la institutia unde are cartea de munca.
    Cerem Agentiei Nationale de Integritate sa se sesizeze din oficiu pentru nerespectarea legii privind declaratiile de avere si sa verifice legalitatea veniturilor mentionate in continuare.

    Miliardari: cazuri concrete de salarii ilegale

    1) Prof. dr. Catalin Zamfir, profesor, director, cercetator, academician, etc. etc., a incasat in anul 2007 salarii totale de 350 312 Ron: adica un salariu mediu lunar de peste 290 milioane de lei (29 192 Ron/luna mai precis – deci aproximativ 7100 Euro net pe luna). De peste 4 ori mai mult decit salariu presedintelui statului. Nu stim sa existe multi laureati ai premiului Nobel care sa primeasca lunar un salariu net de peste 7000 Euro!
    Domnul Catalin Zamfir este simultan profesor la Universitatea din Bucuresti (Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala) si director la Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii al Academiei Romane. Nu intelegem cum un angajat al unei universitati de stat, unde conform legii trebuie sa aiba in norma de munca, (nu cea de predare), 40 de ore saptamanal, poate fi si director la o alta institutie de stat in subordinea Academiei Romane in cele 8 ore pe saptamana ramase disponibile prin Codul Muncii. Sursele din care dr. Zamfir a castigat acest salariu este bugetul de stat prin urmatoarele cumuluri: profesor la Universitatea din Bucuresti, salariu de director la Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii al Academiei Romane, profesor la Universitatatea in Oradea, profesor la Universitatea din Pitesti, profesor la Institutul Adventist, indemnizatia de membru al Academiei Romane. Adica prin cumul a sase salarii bugetare!

    2) Prof. Dr. Elena Zamfir (sotia celui de mai sus): a incasat in anul 2007 salarii totale de 314 264 Ron: adica un salariu mediu lunar de peste 260 milioane de lei (26 188 Ron/luna mai precis). Sursa acestui salariu de peste 4 ori mai mare decat al presedintelui statului roman: Universitatea din Bucuresti, Universitatea de Stat din Oradea, Universitatea Emanuel din Oradea, Universitatea din Pitesti, Universitatea din Constanta, Universitatea Petre Andrei din Iasi si Universitatea Adventista din Cernica (!). Doamna Zamfir cumuleaza ilegal salarii de la 4 universitati de stat si 3 univerisati private. Averea familiei de universitari Zamfir mai numara 4 apartamente, doua masini (Volvo si VW) si conturi bancare de sute de mii de euro! Intelegem care este „calitatea vietii” familiei directorului Insitutului pentru Cercetarea Calitatii Vietii al Academiei Romane!

    3) Prof. dr. Florian Popa, profesor, rector UMF-Bucuresti, deputat, academician, director, medic, etc.: a incasat in anul 2008 salarii totale de 314 449 lei, adica un salariu mediu lunar de 26 204 lei, de 4 ori mai mare decit salariu sefului statului. Sursa veniturilor: rector, deputat, academician, medic, director. In cele 8 ore saptamanal, la plata cu ora, cand are timp domnul Popa sa faca toate aceste activitati, in afara functiei de rector?

    4) Prof. dr. Ecaterina Andronescu, rector, profesor, senator: a incasat de la stat in anul 2008 salarii totale de 183 140 Ron, adica un salariu mediu lunar de la stat de 15 260 Ron, de 2,4 ori mai mare decit salariul sefului statului. Doamna Andronescu a incasat acest salariu prin cumul triplu de functii si salarii: profesor universitar, rector si parlamentar.

    5) Prof. dr. Andrei Marga, rectorul UBB-Cluj, un alt mare contestatar a Legii Educatiei Nationale, si-a completat declaratia de avere in anul 2009 folosind o smecherie: isi ascunde veniturile salariale completand in mod ilegal declaratia de avere in dreptul salariului « conform fisei fiscale » ! La fel a procedat si sotia sa, dna Delia Marga : prin urmare nu putem retine decat cele 4 apartamente pe care familia de universitari Marga, ambii cu functii de conducere in aceiasi universitate de stat, le detin.

    6) Prof. dr. Nicole Robu, rector la Universitatea Politehnica Timisoara si senator: a incasat de la stat in anul 2007 salarii totale de 191 012 Ron, adica un salariu mediu lunar de la stat de 15 917 Ron, de 2,4 ori mai mare decat salariul sefului statului. Ca si doamna Andronescu dl. Robu a incasat acest salariu prin cumul triplu de functii: profesor universitar, rector si parlamentar.

    7) Prof. dr. Dan Balteanu si clanul geografilor multimiliardari: in luna aprilie 2009 toate agentiile de stiri din Romania prezentau o situatie “spectaculoasa”, profesori de la Facultatea de Geografie a Universitatii din Bucuresti primeau salarii lunare catalogate ca „ocazionale” de sute de milioane de lei vechi. Mai precis: prof. dr. Erdeli George 36 842 lei, prof. dr. Ciulache Sterie 33 931 lei, prof. dr. Ielenicz Mihai 28 204 lei, prof. dr. Grecu Floare 27 839 lei, etc., desi Universitatea din Bucuresti se apropia de faliment. Salarii de aproape 6 ori mai mari decat salariul sefului statului. Numele de mai sus fac parte din “echipa” academicianului Dan Balteanu. Desi in calitatea de director al unei institutii publice era obligat sa isi posteze declaratia de avere, acesta nu si-a facut-o publica si din pacate nu putem indica precis salariile pe care le primeste lunar domnul Balteanu. Putem doar intui ca au acelasi ordin de marime cu cele ale colegilor domniei sale. Domnul Balteanu este simultan profesor la Universitatea din Bucuresti, profesor la Universitatea din Craiova (pana in 2005 a fost si profesor la Universitatea din Targoviste, unde isi « renegociaza » intoarcerea din toamna), Universitatea din Galati, director la Institutul Geografic al Academiei Romane, membru in conducerea Institutului Social Roman (Institutul fondat in perioda 2000-2004 de camarila universitara a lui Adrian Nastase si finantat de Ministerul Educatiei), primeste indemnizatie de academician, indemnizatie de merit pe viata, etc. etc. Toate acestea sunt salarii oferite din bugetul de stat.

    COMITETUL DIRECTOR EDU CER
    Presedinte, Prof. Stefan VLASTON
    Tel. 0722.802.165.

  7. Criza mea personală este că nu mai am încredere în nimeni.

    • Bibliotecaru
      si pot intreba de ce?

  8. Parerea mea este ca statul trebuie sa investeasca in economie, nu numai sa se imprumute. Altminteri ne carpim, asa cum spuneti si Dvs. Pe de alta parte, in editorialul din Evenimentul Zilei, citat in postare, Dl. Bichir spune la un moment dat: „Că niciodată, statul român nu a putut să se impună sănătos în administraţie, în guvernarea ţării, stau mărturie şi dictaturile pe care le-a traversat România.”. Este ca si cum ar stabili o relatie cauza-efect intre faptul ca „statul roman nu a putut sa se impuna sanatos in administratie, in guvernarea tarii” (cauza) si dictaturile pe care le-a traversat Romania (efectul), daca am inteles eu bine. Domnia sa pomeneste si de dictatura comunista. Atunci mi-as pune si eu o intrebare: cauza dictaturii comuniste a fost faptul ca „statul roman nu a putut sa se impuna sanatos in administratie, in guvernarea tarii”? Sau, altfel spus, din cauza ca „statul roman nu a putut sa se impuna sanatos in administratie, in guvernarea tarii” a venit la putere, in Romania, dictatura comunista? Eu, privind in Istorie, imi amintesc de o chestie foarte interesanta: Conferinta de la Ialta din 1945 si de un petec de hartie scris de Churchill si aprobat de Stalin. Eh.. ce sa-i mai faci: Churchill a scris si Tatucul a aprobat! Deci Liderii Mondiali au decis ce si cum….
    In privinta crizei economice, eu cred ca este destul de clar ca aceasta demoralizeaza. Dar ar trebui sa privim nitel si in jur si vom constata ca altii sunt intr-o situatie la fel de grea, daca nu si mai grea decat cea in care suntem noi.

  9. Probabil atunci cand s-a decis desfiintarea claselor sociale, s-a avut in vedere ca toata lumea sa faca parte dintr-o clasa de mijloc, iar bogatii si saracii sa existe doar sub forma de concepte pt a incadra intraga societate.
    Cum poti ajunge in clasa de mijloc daca esti in clasa muncitoare(limita inferioara a mijlociei) sau chiar mai jos?!
    Prin propriile forte?!
    Cati ar putea reusi?! Cu ce sacrificii?!
    Odata ajunsi in clasa de mijloc ce garantie ar avea ca nu vor cadea iarasi sub? Dar cei care se nasc in clasa de mijloc?!
    Este oare clasa mijlocie ceea ce vrea sa fie daca exista in fapt o clasa inferioara in care pot cadea sau cu care se pot intersecta?! Ce se naste dintr-un individ din clasa mijlocie si unul din cea inferioara?!
    De asemenea, un individ din clasa superioara poate supravietui toata viata acolo sus?! Daca va dori sa se imprieteneasca cu cineva din clasa medie ce se va intampa?! De ce trebuie sa se poarte asa luxos si in acelasi timp sa se teama ca prietenul din alta clasa ii doreste prietenia pt bani sau alte favoruri?!
    Nu cumva asta este criza morala?!
    Nu cumva criza economica se datoreaza dependentei de capitalurile private ale caror investitii sunt la voia unei paturi subtiei de detinatori?!
    De ce nu am putea noi toti gestiona propriile noastra capitaluri impreuna?! NU, nicio asemanare cu perioada ’17-’91 din URSS & sateliti in care capitalurile apartineau unei f putin numeroase nomenclaturi de partid, iar legile pietei au fost desfiintate. Dimpotriva, ma gandesc la socialismul de piata ca solutie salvatoare pt lume.

  10. E ingrozitor ! E clar de ce avem un invatamant „minunat”!

  11. Mi-am propus sa nu comentez pe blogurile cu afinitati social-democrate dar nu ma pot abtine atunci cand vad postari care cred ca se adreseaza unor naivi. Criza morala a societatii romanesti este anterioara crizei economice si se dezvolta in paralel cu aceasta. Isi are originea in mediocritatea celor care se erijeaza in lideri de orice fel, asta de douazeci de ani incoace. Sa pui pe seama unui fenomen care se manifesta de doi ani o boala cronica mi se pare o incercare puerila de a spala fata vinovatilor. Incerc sa ma conving singur ca situatia de criza morala profunda in care se afla romanii este semnul unei nasteri dar nu am motive temeinice pentru asta. Si va rog sa nu ne considerati naivi pe toti.

  12. @Adrian Stoica cum poti sa sustii o asemenea aberatie:
    „Criza este cea mai binecuvantata situatie care poate apare pentru tari si persoane, pentru ca ea atrage dupa sine progrese.”

    sa o crezi tu !
    au fost zile cand nu aveam ce sa mananc dar primeam invitatia de a scrie la reviste…

    crezi ca mie imi ardea de citit si scris?

    afirmatia ta imi dovedeste faptul ca bogatul nu crede saracului…

  13. imi pare rau sa va spun dar e taman invers, criza social morala a precedat-o pe cea financiara.

  14. @ Horvath
    Domnu Horvath, termina cu laturile, Domana Ana, nu e normal sa acceptati spamuri de la respectivul domn. Ori e in topic ori nu e.
    Asa scriu si eu eat at Joe’s.

  15. bine zis Trahanache 🙂
    Cred ca dl Horvath are prbleme psihice 🙂

  16. Cam asa reiese, paranoia dupa cate vad eu.
    Indiferent insa, asta e spam, si spamul se sterge.

  17. Gino,
    Daca nu ar exista dreapta, am uita sa supravietuim, dar daca nu ar exista stanga nu ar supravietui nimeni oriunde ai privi.

  18. Buna Dimineata. Ovidiu, nu stiu cati ani ai dar eu mi-am luat portia de „stanga” pentru zece vieti. Presupun ca atata timp cat oamenii vor fi biologic inegali vor exista si „stanga” si „dreapta”. Am trecut pe aici ca sa vad cate semnaturi, altele decat cu albastru, mai apar. Nu trebuie sa-mi raspunzi pentru ca nu mai scriu.

  19. @gino eu am „cu albastru” dar nu-i situl meu. De exemplu tu poti pune in link un site caruia vrei sa-i faci reclama (situl BOR, Crucea rosie, DGPIR, Politia sau la ce tii tu mai mult) nu inseamna ca toti avem bloguri (eu am dar e personal si nu il linkez aici).

  20. Gino,
    Buna dimineata!
    Stanga nu inseamna sa te lasi jefuit, folosit, sa te lasi batjocorit, ci sa ajuti in mod constructiv, sa privesti inegalitatile biologice ca diversitate, nu ca pe handicap al unora.
    DAR dreapta are rolul ei cel putin conceptual…

  21. PS Prima orientare politica pe care am adoptat-o a fost cea fascista, la 17 ani:) Probabil pt a aseza lucrurile intr-o ordine „fireasca”.
    Acum, 10 ani mai tarziu, sunt de cu totul alta parere

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Se transforma criza economica intr-o criza social-morala? | Ana Birchall -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Ana Birchall. Ana Birchall said: Se transforma criza economica intr-o criza social-morala?…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.