Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 6, 2009 in Politic | 6 comments

Scrie acum primarului tau

si solicita-i  sisteme de colectare selectiva a deseurilor la poarta
casei.
Sunt onorata sa sustin aceasta campanie initiata si promovata de Dragos Bucurenci  .

Mai multe detalii aici. Modelul de scrisoare il gasesti aici.

Daca esti de acord cu aceasta campanie semneaza aceasta petitie si scrie acum primarului tau! Multumesc.

6 Comments

  1. Din păcate nicăieri nu scrie care sunt costurile. Bănuiesc că este nevoie de trei tomberoane puse la fiecare bloc, sau măcar la câteva blocuri. Acestea costa efectiv preţul fizic, dar mai costă şi strângerea lor. Deşeurile ajung undeva unde sunt sortate, sunt prelucrate primar, depozitate, iar prelucrate şi, la un moment dat, ajung în stadiul de a fi folosite pentru ceva.
    Întrebarea mea este care sunt costurile pentru o tonă de substanţă refolosită, pe fiecare capitol.

    Domnul Prigoană, care are o groapă de gunoi (sau avea) se plângea că depozita deşeurile speciale în zona special amenajată, cu platformă acoperită, betonată… doar că nu venea nimeni să le ia. Eu nu aş vrea să silesc prin atitudinea mea primarul să ia măsuri de colectare după care cele colectate să ajungă tot la „comun” pentru că nimeni nu le prelucrează.

    Cei trei R i-am mai trăit acum 20 de ani şi nici atunci nu a fost o atitudine rentabilă. Eu aş face gestul să-mi pun deşeul în container dacă el ar exista, problema este dacă ne permitem restul costurilor şi se poate constitui şi restul mecanismelor care să ducă totul la capăt. Doar pentru că sună plăcut la urechea mea ecologistă, nu este îndeajuns.

    • Bibliotecaru
      sunt corecte pbl practice pe care le invederati dvs. dar cred ca e totusi important sa incepem de undeva nu?

  2. Da, se poate începe gândind lucrurile înainte de a le face. La mine pe stradă au mai fost containere de strâns deşeuri, ba am avut un container pentru hârtie şi în scara blocului. La început totul a fost OK, pe urmă cei ce trebuiau să le ridice, au început să o facă din ce în ce mai rar, apoi au dispărut containerele cu totul.
    Pentru ca această soluţie să fie implementată, este necesară o formă particulară de interes care scoate bani din aceste deşeuri şi care este interesată să le prelucreze. Până nu se vor găsi soluţii, pentru fiecare judeţ, cu firme care pot prelucra deşeurile, până nu se face un plan economic, un calcul al gradului de încărcare, o stabilire a fluxurilor… eu unul nu sunt convins. Nu cred, şi subliniez acest nu cred, că trebuie început cu colectarea resurselor refolosibile, cred că trebuie început cu un plan concret. Planificarea este mult mai ieftină decât eşecul unei întreprinderi de acest gen după ce a fost pusă în practică, mai ales că banii sunt puţini.

    Personal am înţeles că există un sistem tehnologic care foloseşte PETurile pentru turnarea unui asfalt special, plasticul contribuind la durabilitatea covorului asfaltic. Este, de exemplu, o soluţie.

  3. Ana,am semnat si petitia sa vedem ce rezultat va avea pe tara,este o initiativa laudabila,dar sunt sceptic in realizarea ei,din partea primarilor PDL,o seara frumoasa ,cu stima Octav .

    • octavian Pelin
      multumesc

  4. am sa trimit acea scrisoare deoarece cred ca acest proiect este unul binevenit insa ma indoiesc ca va avea ecou….exista multe locuri in care gunoaiele zac pe cativa metri in jurul tomberoanelor fara ca nimeni sa se sinchiseasca de asta….
    dar vorba aceea :incercarea moarte n-are.
    Cu respect,Loredana

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.