Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 26, 2016 in Politic, Social, VIDEO | 3 comments

Scăderea natalității în România – o amenințare pentru viitorul nostru ca neam

Vă invit să urmăriţi declaraţia politică intitulată “Scăderea natalității în România – o amenințare pentru viitorul nostru ca neam”, pe care am susţinut-o joi, 24 martie, în plenul Camerei Deputaţilor:

3 Comments

  1. Nu mi-a plăcut cum ați abordat problema în această declarație! Vorbeați despre persoanele de 65 și peste 65 de ani de parcă ar fi vinovate că au depăsit cu zero virgulă un pic numărul copiilor și al adolecenților… Ar trebui să fie o bucurie că și la noi a crescut speranța de viață…Cu toții avem părinți sau bunici vârstnici și ne bucurăm că încă sunt alături de noi, chiar dacă ”strică” unele date statistice… Problema nu e că există persoane în vârstă, problema e că cei tineri nu-și găsesc locul… În ceea ce privește inițiativa legislativă… E o idee bună… Dar problemele încep după perioada aceea de 2 ani… Știți cum se spune: copii mici, probleme mici, copii mari probleme mai mari… Să auzim de bine!

    • Imi pare rau daca s a inteles asa cum spuneti dvs. Exact ce spuneti si dvs am vrut sa trag ca si semnal de alarma..poate ascultati intreaga decl pol si sper sa se inteleaga exact ce am vrut sa transmit. Cu siguranta stiti ca admir si respect batranii….f des m ati auzit vorbind de bunica mea Catalina deci departe de mine intentia de a jigni.

  2. Am ascultat declarația în întregime de la început, altfel nu mi-aș fi permis să fac observații și nici n-aș fi aflat de inițiativa legislativă cu privire la indemnizația de creștere a copilului. Creșterea natalității nu se va rezolva prin creșterea unei indemnizații pe care o primesc timp de 2 ani. Problemele sunt mai complexe. E vorba de mentalitate, de așteptările fiecăruia, de educație. Peste tot în lumea occidentală, populația e îmbătrânită. Se nasc tot mai puțini copii. Însă, în Occident, la 65 de ani, ai o viață mai ușoară și mai frumoasă. Mi-e groază să mă gândesc ce viață va avea generația mea când va ajunge la pensie.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.