Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 10, 2014 in Comunicate, Politic | 0 comments

Salut decizia lui Titus Corlăţean care arată că legea trebuie respectată – cerem sprijin pentru a-i ajuta pe toți românii sa poată să voteze

10355369_602070156571423_3199061096541317802_n

„Decizia MAE de a respecta legea în fața presiunilor de tot felul este corectă. Măsurile de fluidizare a votului implementate de MAE respectă legea. Mesajul clar pe care îl transmitem este că fiecare român din Diaspora trebuie să aibă acces la dreptul fundamental de a vota şi că alegerile trebuie să fie organizate în mod ireproşabil şi incontestabil” a declarat Ana Birchall.

„Este limpede acum că miza acestor confuzii pe care inclusiv BEC le-a propagat în spaţiul public este să dea echipei Băsescu – Iohannis diverse pretexte de a contesta rezultatul alegerilor. Organizarea de noi secţii în străinătate este, conform legii, atributul exclusiv al BEC, instituţie care refuză să prezinte o hotărâre clară, fără echivoc, prin care să dea soluţia legală pentru posibilitatea de a înfiinţa noi secţii de vot în străinătate. Restul este propagandă”, a declarat Ana Birchall.

„Revin cu apelul pe care l-am făcut şi ieri către BEC de a-şi asuma o hotărâre, clară, fermă, fără echivoc, prin care, în baza legii, să dea dreptul organizării de noi secţii de vot în străinătate. Dacă această hotărâre întârzie sau nu poate fi emisă, BEC are datoria să-şi asume public incapacitatea de a fluidiza votul din străinătate”
„Fac un apel la responsabilitate. Este inadmisibil ca oameni precum Klaus Iohannis care nu au minima responsabilitate de a se prezenta la dezbateri electorale în faţa românilor să dea lecţii de responsabilitate Guvernului sau MAE” a subliniat Ana Birchall.

„Până în acest moment MAE este singura instituţie care a venit cu propuneri concrete care să asigure fiecărui român posibilitatea de a-și exprima votul pe 16 noiembrie, în baza cadrului legislativ în vigoare. Astfel, MAE a crescut numărul de cabine de vot, în toate secţiile de votare, a pus la dispoziţie personal diplomatic Biroului Electoral din Străinătate, a crescut numărul de ştampile de vot şi le-a pus la dispoziţie românilor din străinătate formularele pe propria răspundere, astfel încât aceştia să le poată completa înainte de a ajunge în secţia de vot. Toate aceste măsuri au bază legală, sunt responsabile şi vin în sprijinul românilor din Diaspora care trebuie să voteze, oriunde s-ar afla” a declarat Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.