Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 8, 2014 in Comunicate, Featured, Politic | 0 comments

Salariile românilor au crescut în medie cu 4,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

salariile-romanilor-bat-pasul-pe-loc-pwc-cresterile-din-sectorul-privat-au-incetinit-in-acest-an-la-4_size9

 

Comunicat de presă:

Ana Birchall: Salariile românilor au crescut în medie cu 4,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor oficiale ale Institutului Naţional de Statistică (INS). Dezinformările trebuie să înceteze.

Deputatul PSD Ana Birchall, membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a declarat că informaţiile vehiculate în spaţiul public referitoare la scăderea salariului mediu brut din România sunt tendenţioase, pot dezinforma opinia publică şi trebuie să înceteze.

„Institutul Naţional de Statistică a transmis luni faptul că salariul mediu nominal net din România, de la nivelul lunii mai, a crescut cu 4,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cu toate acestea, în spaţiul public se încearcă manipulativ să se acrediteze ideea că salariul mediu brut de la nivelul lunii mai a scăzut cu 2,8% faţă de luna precedentă, ocolind adevărul, anume că în luna aprilie angajaţii au beneficiat de primele şi premierile ocazionale pentru Sfintele Sărbători de Paşti.

„În realitate,câştigul salariul net a crescut în medie cu 4,4% în luna mai 2014, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, exact aşa cum precizează INS într-un comunicat de presă emis luni”a afirmat Ana Birchall.

„Dezaprob folosirea selectivă a informaţiilor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, cu scopul de a dezinforma manipulativ românii. Zvonurile şi intoxicările care spun că salariul mediu a scăzut în România sunt menite să creeze agitaţii inutile. Adevărul este că astăzi, peste 800.000 de români câştigă cu 200 de lei mai mult lunar datorită faptului că salariul minim a fost crescut de la 700 de lei la 900 de lei de către Guvernul Victor Ponta” a subliniat deputatul PSD.

„Este de-a dreptul ridicol, ca să nu spun o dovadă de rea credinţă să spui că salariul mediu este în scădere atâta timp cât în ultimii doi ani câştigurile salariale din România au crescut constant. Salariul minim a fost crescut de la 700 de lei cât era în februarie 2013, la 900 de lei cât este astăzi, ultima creştere a fost efectuată chiar la începutul lunii iulie a.c. prin HG nr. 871/2013. La aceasta se adaugă şi dreptăţile sociale pe care Guvernul Ponta le-a considerat priorităţi de guvernare: am dat înapoi cei 25% tăiaţi de Guvernul Boc, am crescut salariile pentru medicii rezidenţi şi pentru profesorii debutanţi şi am majorat constant salariul minim obligatoriu.

„Opinia publică trebuie să fie informată corect şi echidistant prin prezentarea în totalitate şi nu trunchiat, a informaţiilor pe care INS le transmite.

Chiar dacă unora le este greu să recunoască, politicile publice economice, financiare şi sociale promovate de Guvernul Victor Ponta s-au dovedit eficiente. Drept dovadă, creşterea economică este printre cele mai mari din UE, revizuită în creştere pe trimestrul 1 din 2014 la 3,9%, în timp ce inflaţia se menţine la un minim istoric de sub 1%. În acelaşi timp, preţurile de consum au scăzut cu 0,04% în mai faţă de aprilie 2014 şi românii consumă mai mult. Toate aceste semne ne arată o economie puternică, în continuă dezvoltare aşa cum merită să aibă România”, a mai declarat Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.