Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 11, 2013 in Politic | 7 comments

Romanii care au constituit depozite la CEC in vederea achizitionarii de autoturisme Dacia, ar putea fi despagubiti in scurt timp

 

Mă bucură decizia Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor de a da un raport de adoptare proiectului de lege care instituie despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC Bank înainte de anul 1990 şi şi-au transferat aceste depozite la BRD – Groupe Société Générale în anul 1991 în vederea achiziţionării de autoturisme Dacia.

În luna martie a acestui an, numeroasele solicitări pe care le-am primit de la românii care au depus depozite la CEC, înainte de 1989, pentru achiziţionarea unui autoturism m-au determinat să adresez o întrebare pe acest subiect Ministerului Finanțelor Publice, înregistrată cu nr. 373A/13-03-2013. Mă bucur că acum, Ministerul de Finanţe şi Parlamentul, prin Comisia de buget, finanţe şi bănci şi Comisia juridică, lucrează împreună pentru rezolvarea acestei nedreptăţi care persistă deja de prea mulţi ani.Susţin soluţiile legislative care vor permite românilor care au fost nedreptăţiţi timp de peste 20 de ani să îşi recupereze banii pierduţi. Îmi exprim speranţa că propunerea legislativă va fi adoptată în cel mai scurt timp şi de Camera Deputaţilor. Sunt sigură că lunga aşteptare a celor care merită aceste despăgubiri se va sfârşi în curând, odată cu adoptarea şi promulgarea acestei legi.

 

 

 

7 Comments

 1. Buna ziua.
  Am si eu o intrebare, va rog:
  Cei care au carnete CEC cu dobanda si castiguri, sau carnete CEC de 5.000 lei cum erau atunci, nu li se vor restitui si lor banii?
  Parintii mei au f. multe carnete CEC cum erau pe vremea aceea si din pacate au ramas cu ele si cu banii pierduti, chiar daca ei i-au pus sa ii economiseasca.
  Va multumesc.

 2. Buna ziua . Va rog prin acest mesaj , daca il cititi , ma adresez tuturor celor care au astfel de carnete , sa faca interventie in scris la ,,PARLAMENTUL ROMANIEI, CAMERA DEPUTATILR , COMISIA ; BUGET , FINANTE si Banci , si sa solicitam toti care suntem pagubiti de nerestituirea sumelor , ,,PROIECT DE LEGE ” privind ,,despagubiri posesorilor de astfel de carnete. Acesti bani au fost munciti de noi, economisiti cu fff multe renuntari , sacrificii din partea familiilor fiecaruia , asa ca trebuie toti sa ne unim pentru a ne cistiga munca noastra de care STATUL ROMIN s-a folosit ani de zile.

  • Buna ziua.
   Eu si parintii mei avem carnete CEC cu dobanda si castiguri, sau carnete CEC de 5.000 lei cum erau pe vremuri si ma intereseaza sa facem ceva ca sa fim si noi despagubiti, nu numai cei care au avut banii depusi pt. Dacie.

 3. Pentru a economisi 5000 lei era necesar cel putin un an de zile sa renuntam la multe o familie.Eu am lucrat si 10-12 ore pe zi pentru a economisi acesti bani care de mai mult de 20 ani astept rezolvarea si solutionarea problemelor pentru toti cei care am depus bani la cec pentru dobinda si cistig in autoturisme.Aceste economii le-am considerat ca un punct de sprijin la batrinete.De acesti bani STATUL ROMAN s-a folosit ani de zile,poate ca se va gindi cineva la cei pagubiti din acest punct de vedere.

 4. Buna ziua.
  Am si eu o intrebare, va rog:
  Cei care au carnete CEC cu dobanda si castiguri, sau carnete CEC de 5.000 lei cum erau atunci, nu li se vor restitui si lor banii?
  Fica acuma 3-4 ani ma fost la C.E.C cu carnetul si a spus ca nu mai are valoare.
  Puteti sa ma ajutati ,cum sa procedez.
  va multumesc. Mihai

 5. am un cec al baiatului de la botez sant bani CEC LIBRET DE ECONOMII CU DOBANDA se poate sa nu aibe parte de bani lui sant din anul 1991 datimi un raspuns,,

 6. sa asteptam bani nostri ,,rusine,,bani de la cocos sant bani nostri munciti si pusi la CEC ,,

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.