Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 31, 2016 in Comunicate, Politic | 3 comments

România va continua să sprijine statul georgian în procesul de liberalizare a vizelor cu Uniunea Europeană, precum și intensificarea nivelului schimburilor politice, economice şi comerciale, atât la nivelul UE, cât şi în planul relaţiei bilaterale româno-georgiene

Birchall_Ana

COMUNICAT DE PRESĂ

Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaților a adoptat în ședința de astăzi, 31 august, Declarația privind susţinerea liberalizării regimului de vize dintre Uniunea Europeană și Georgia. În acest context, Ana Birchall, președintele Comisiei, și-a exprimat susţinerea şi aprecierea faţă de rezultatele obţinute de Georgia în cadrul procesului de reforme întreprinse în domeniul justiţiei, al statului de drept, precum şi în ce priveşte dezvoltarea economică şi comercială. ”România va continua să sprijine statul georgian în procesul de liberalizare a vizelor cu Uniunea Europeană, precum și intensificarea nivelului schimburilor politice, economice şi comerciale, atât la nivelul UE, cât şi în planul relaţiei bilaterale româno-georgiene”, a declarat Ana Birchall.

În declarația adoptată de Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaților este specificată necesitatea elaborării unei agende a măsurilor concrete care trebuie adoptate și a pașilor necesari de urmat în perioada următoare, astfel încât cetățenii georgieni să simtă un impact major în viața lor ca urmare a înscrierii Georgiei pe drumul european: “Împreună cu o agendă privind mobilitatea şi cu intensificarea schimburilor inter-personale, bazate pe un regim liberalizat al vizelor, acest proces poate avea un impact direct şi major asupra societăţii georgiene, ducând la ireversibilitatea parcursului european al Georgiei. În spiritul susţinerii pe care România a acordat-o dintotdeauna parcursului european şi euro-atlantic al Georgiei, ca şi al Republicii Moldova şi al Ucrainei, Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor îşi reafirmă sprijinul pentru finalizarea cât mai urgentă a procesului de liberalizare a vizelor dintre Georgia şi Uniunea Europeană, decisiv în ce priveşte viitoarea integrare europeană a statului georgian”, se arată în declarația adoptată de Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaților.

“Țara noastră a susținut întotdeauna procesul de extindere a Uniunii Europene și îmbunătăţirea continuă a relaţiilor cu statele vecine, în mod special dimensiunea estică a Politicii de Vecinătate. Vom continua să sprijinim apropierea Georgiei de Uniunea Europeană, prin intensificarea acţiunilor necesare unei cooperări substanţiale între Uniunea Europeană şi statul Georgian, precum şi în ce privește viitoarea integrare europeană a Georgiei, ca și a Republicii Moldova și a Ucrainei”, a mai transmis Președintele Comisiei pentru afaceri europene, Ana Birchall.

3 Comments

 1. Dar despre recentele declaratii ale ambasadorului american la Chisinau ce parere aveti? Cum le-ati comenta? Inca odata, lasand la o parte eticheta „Comunicate de presa”, cum vedeti Dvs. lucrurile, nu printr-un „comunicat”. Imi placea mai mult stilul anilor ’90 – atunci omul vorbea mai mult de la el si mai putin prin „comunicate de presa”. Isi exprima parerea sa in mod liber si mi se pare ca era o mai multa deschidere spre presa libera decat in zilele noastre.

 2. Va propun sa dezbatem putin. Inteleg, sprijinim Georgia. E foarte bine. Dar am citit aceasta postare:
  http://www.anabirchall.ro/politic/republica-moldova-trebuie-sa-isi-implineasca-destinul-european/

  unde aratati printre altele:

  „”Din momentul în care, printr-o decizie nedreaptă a istoriei, Republica Moldova a fost ruptă de ţara-mama, românii de pe ambele maluri ale Prutului au visat la întregirea neamului. De prea multe ori ni s-a spus că nu e momentul, de şi mai multe ori interese obscure s-au opus visului unirii tuturor românilor. Însă aceeaşi istorie care altădată a fost atât de nedreaptă şi de dură poate fi de partea noastră. Graniţele, fie ele fizice sau simbolice, vor dispărea odată pentru totdeauna, după ce Republica Moldova se va fi integrat în marea familie europeană, obiectiv pe care noi, ca români, avem datoria de a-l sprijini şi de a-l promova cu perseverenţă”, a arătat deputatul PSD.”

  si acum a venit ambasadorul SUA la Chisinau cu declaratiile acelea… Care e pozitionarea Washigtonului fata de Rep. Moldova si care fata de Georgia. E vorba de o abordare comuna? Sau… Rep. Moldova e vazuta la Washington intr-un fel, Georgia in alt fel…? Ce ziceti?

  • E bine ca ambasada SUA la Bucuresti a reactionat si i-a cam tras o palma diplomatica ambasadorului SUA la Chisinau… Dvs. ce parere aveti, D-na. Birchall, de ceea ce s-a intamplat? Destul de curios lucru…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.