Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 17, 2014 in Comunicate, Politic | 0 comments

Romania trebuie sa isi asume un rol de factor de stabilitate economica, politica si sociala in regiunea Europei Centrale si de Sud – Est

Comunicat de presă – 17.06.2014

Ana Birchall: România trebuie să îşi asume un rol de factor de stabilitate economică, politică şi socială în regiunea Europei Centrale şi de Sud – Est

 

Ana Birchall, deputat PSD şi Înalt reprezentant al Primului Ministru pentru afaceri europene şi parteneriat cu SUA a susţinut, de la tribuna Camerei Deputaţilor, o declaraţie politică în care a evidenţiat potenţialul pe care România îl are de a fi un factor de stabilitate în regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est.

„România are datoria să se prezinte în faţa partenerilor din regiune, în faţa partenerilor din UE şi în faţa prietenilor noştri de peste Ocean ca un factor de stabilitate şi consecvenţă, ca un aliat profesionist, devotat şi de încredere, să se prezinte ca un stat puternic” a declarat Ana Birchall.

„România are competenţa necesară pentru a transfera stabilitatea politică, economică şi socială acumulată în ultimii doi ani către întreaga regiune. Trebuie doar să dorim acest lucru” a continuat deputatul PSD.

Ana Birchall şi-a reafirmat sprijinul pentru Guvernul care a dat României potenţialul de a deveni un lider, atât în regiune cât şi în UE, prin măsurile economice şi sociale pe care le-a luat în ultimii doi ani.

„Sunt mândră de ţara mea şi consider că această atitudine este potrivită pentru toţi cei, care în diverse poziţii, reprezintă România şi românii. Relevanţa României pe plan regional nu este una artificială. Potenţialul economic şi social al României nu este unul închipuit” a afirmat deputatul PSD Ana Birchall.

„Susţin primul Guvern al României care scuteşte persoanele juridice de plata impozitului pe profitul reinvestit, care elimină 92 de impozite şi taxe parafiscale, care acordă facilităţi fiscale pentru angajatorii care dau o şansă absolvenţilor din România şi care scade cu 5 puncte procentuale Contribuţiile pentru Asigurările Sociale la angajator. Reducerea CAS-ului a depăşit, pentru prima oară în istoria postdecembristă, statutul de promisiune electorală şi se transformă în realitate începând cu data de 1 octombrie. Trebuie să adaug aici, foarte pe scurt, faptul că este de-a dreptul jenant că o măsură atât de dorită de mediul privat din România este atacată de două partide care se pretind a fi de dreapta: PNL şi PDL” a mai adăugat Ana Birchall.

În finalul declaraţiei deputatul Ana Birchall a vorbit despre potenţialul nostru de a ne revitaliza şi de a redeveni lideri importanţi atât pe plan regional, cât şi în cadrul UE, printr-o politică externă eficientă şi pragmatică. Totodată în sprijinul acestor idei, Ana Birchall a reamintit faptul că relaţiile  România – SUA se află la un nivel foarte pozitiv, fără precedent în ultimii 10 ani.

“În ultimii doi ani, România a înregistrat cel mai mare aflux de vizite externe din partea Partenerilor noştri Strategici Statele Unite ale Americii, parteneri importanţi din UE şi nu numai. România trebuie să folosească diplomația economică pentru a atrage investitori şi pentru a ne consolida şi mai mult pe plan economic şi diplomaţia parlamentară pentru a crea relaţii solide la nivel diplomatic. Aceste două paliere ale relaţiilor externe trebuie să fie folosite la adevăratul lor potenţial” a continuat Ana Birchall.

“Consider că România poate să devină un HUB operaţional, economic, politic, social şi de securitate de maximă importanţă pentru regiunea noastră. Accelerarea relaţiilor economice bilaterale cu partenerii noştri strategici şi deschiderea României către noi oportunităţi în relaţiile externe reprezintă obiective pe care astăzi nu trebuie să le mai ignorăm, ci să ni le asumăm” a continuat Ana Birchall.

„Merităm o Românie care să servească drept model într-o Europă socială. România în care vreau să trăiesc împreună cu familia mea este o ţară fără inechităţi sociale, o ţară cu instituţii puternice, care lucrează în folosul cetăţenilor săi, o ţară fără clivaje şi conflicte între categoriile socio-profesionale. O ţară cu o clasă de mijloc bine conturată şi într-o continuă dezvoltare, o ţară care vrea şi poate să îşi îndeplinească vocaţia de lider regional. O Românie în care dictatura non-valorilor să fie înlăturată şi înlocuită cu dictatura legii şi a respectului faţă de lege” a încheiat deputatul PSD Ana Birchall, secretar al Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaților și Înalt reprezentant al Primului Ministru pentru afaceri europene şi parteneriat cu SUA.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.