Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 20, 2014 in Comunicate, Politic | 0 comments

România trebuie să continue să-și consolideze rolul de lider regional valorificând adevăratul potențial economic, politic și social de care dispune

COMUNICAT DE PRESĂ

Ana Birchall, deputat PSD și Înalt reprezentant al Primului Ministru pentru afaceri europene și parteneriat cu SUA consideră că decizia organizării Summitului UE-Europa de Sud-Est în România este rezultatul politicii externe revitalizată de Guvernarea Victor Ponta.

“Bucureștiul este din nou gazda unui eveniment prestigios pentru comunitatea internațională. Summitul UE-Europa de Sud-Est este găzduit de România pentru că țara noastră, prin intermediul Guvernului Ponta, și-a arătat deschiderea față de partenerii internaționali, a acționat conform intereselor noastre naționale în politica externă și continuă să-și întărească poziția de lider regional, atât pe plan economic cât şi social și politic. Economic pentru că România este un HUB investițional în ceea ce priveşte energia, industria IT şi agricultura, social pentru că România este un model de politici sociale pozitive şi eficiente şi politic pentru că România trebuie să fie un factor principal de stabilitate, prosperitate şi securitate în regiune” a afirmat Ana Birchall.

”Victor Ponta susține un Summit care reunește lideri și experți din UE și din Europa de Sud-Est la București pentru că înțelege faptul că România trebuie să continue să-şi întărească poziţia de lider regional şi pentru că are o viziune pe termen lung pentru ţara noastră” a continuat deputatul PSD Ana Birchall.

„Nu ne mai putem permite 5 ani de izolare pe plan extern, nu mai avem timp de pierdut cu politici internaționale timide și ineficiente și nu mai putem rezista cu un președinte care ne face de râs instituția prezidențială și poporul pe care îl reprezintă. Din 16 noiembrie România trebuie să-și întărească poziția de lider regional, să continue pe un drum al dezvoltării și al stabilității pe care, prin seriozitate și consecvență, am început să mergem în acești doi ani și jumătate de guvernare Victor Ponta” a continuat deputatul PSD.

„România trebuie să redevină locul unde se iau decizii importante care pun regiunea noastră pe drumul stabilității și creșterii sustenabile. Avem potențialul să ne dezvoltăm într-o regiune stabilă și prosperă dacă știm să ne alegem corect drumul pe care vrem să o luăm la aceste alegeri prezidențiale. Dacă vrem ca România să redevină un lider regional, Victor Ponta trebuie să devină Președintele României” a declarat Înaltul reprezentant al Primului Ministru pentru afaceri europene și parteneriat cu SUA.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.