Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 18, 2015 in International, Politic | 0 comments

România susține aspiraţiile europene și euroatlantice ale Georgiei

11043200_651672664944505_3756178131054752995_n

România susține aspiraţiile europene și euroatlantice ale Georgiei

COMUNICAT DE PRESĂ

Miercuri, 18 martie, a avut loc întâlnirea dintre delegația parlamentară a Comisiei pentru afaceri externe din Parlamentul Georgiei condusă de către domnul Tedo Japaridze și Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor (CAE). În cadrul intrevederii, partea română și-a reiterat poziția de susţinător constant şi puternic al aspiraţiilor europene și euroatlantice ale Georgiei.

În contextul dialogului dintre cele două comisii, Ana Birchall, președintele CAE, a afirmat că “România este hotărâtă să contribuie politic şi operaţional la eforturile Georgiei pe calea europeană, ţinând cont de actualul context tensionat din regiune”. În contrapartidă, reprezentanții delegației georgiene au declarat că guvernul de la Tbilisi poate beneficia de pe urma experienței României în ceea ce privește aderarea Georgiei la Uniunea Europeană și la NATO. Totodată, delegația parlamentară georgiană a ținut să multumească partenerilor români pentru că țara noastră a fost prima care a ratificat acordul de asociere al Georgiei cu Uniunea Europeană.

Ana Birchall a subliniat importanța strategică a bunelor raporturi de colaborare și cooperare între statele din zona Mării Negre. “Obiectivul consolidării flancului estic al Uniunii Europene, prin integrarea europeană a Georgiei, alături de Republica Moldova și Ucraina, are un rol deosebit de important, din perspectiva asigurării stabilității în regiune”, a arătat președintele CAE.

Partea română a subliniat că, în perspectiva Summit-ului parteneriatului Estic de la Riga, care va avea loc în perioada 21-22 mai 2015, este importantă evidenţierea progresului reformelor şi consolidarea statului de drept din Georgia, ca elemente esențiale pentru integrarea europeană.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.