Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 16, 2010 in Politic | 10 comments

Romania se imprumuta pentru plata salariilor si pensiilor

Guvernul NU are bani de investitii, NU are bani pentru salariile  profesorilor,  NU are bani de sanatate, NU are bani pentru strazi decente ca de autostrazi nu mai are sens sa vorbim (si lista ar putea continua) DAR , hei,  Guvernul ARE bani, ( ATENTIE!!!) un mizilic, NUMAI JUMATATE DE MILIARD DE EURO, pentru un site dar nu orice fel de site ci unul cu mot, e-Romania, prin care se doreste modernizarea statului!!! Da ati citit bine: modernizarea statului!

 Sigur, tehnologia moderna este importanta dar in tara asta mai poate exista o  minima decenta in si pentru cheltuirea banului public!!???  ca de eficienta in functie de prioritati nici nu mai poate fi vorba! Mai multe detalii la Sutu.

Cred ca se impune declansare, de urgenta, a unei anchete parlamentare, la comisia de specialitate, pentru modul desantat in care se cheltuie banul public.

10 Comments

 1. Stimata Doamna,dupa cum stiti increderea mea in politicieni este egala cu un mare 0.Daca v-ati apuca sa enumerati lucrurile penibile de acest gen, ati termina pe cand scumpul dumneavoastra fiu va va oferi cel putin al doilea nepot.Daca ati incerca sa enumerati legile cretine din nou v-ar lua o gramada de timp…asa ca ce sa ne mai miram.Prin chestilea astea ei , ma scuzati, „urineaza” pe noi, si e vina noastra ..asa e romanul las ca e bine si asa rau cum e…cat despre anchete nu prea cred ca toti sunt murdari..tot reusesc sa se justifice ei cumva, parca vad ca o sa traga o explicatie care o sa fie o prostie pe care nici ei nu o cred.toate cele bune

  • Alex
   pe fond ai dreptate dar eu stiu ca mai sunt si cativa politicieni bine intentionati desi ai dreptate cand sustii ca sunt foarte foarte putini

 2. Ana,
  Daca e numai jumatate de milion de euro e intr-adevar un mizilic si probabil raportul pret / performanta e foarte bun.
  Siteul dlui Sutu afirma jumatate de MILIARD de euro. Daca asta e suma adevarata atunci probabil raportul pret / performanta e greu de justificat .
  Care e suma adevarata?

  • marian
   suma corecta este de jumatate de miliard de euro…am gresit eu din graba…scuze.

 3. yes I taught so. Iata o situatie in care un caz politic frumos poate fi facut luind toate punctele din propunere si cerind analizare deschisa a validitatii lor (Jesus abia mai vorbesc romina!) . Mi-a placut chestia aia cu „votatul electronic p. rominii din strainatate!??”.
  Ma indoiesc insa ca PSDul va aborda problema. Prea multi bani in „tunul”asta (parca asa ii spuneti) si probabil ca unii oameni de afaceri ‘prieteni’cu PSDul au partea lor. Puteti sa intrebati dar cred ca veti calca pe un teritoriu minat. Ultima data am vazut in ziar o poza a dnei Udrea cu dul Bittner asa ca ‘prietenii’ intra-partide bazat pe afaceri sint in floare.
  Technically sa imprumuti citeva miliarde de la FMI si sa dai 1/2 miliard pe o timpenie nu face sens dar…

  • Marian
   da personal sustin in continuare ceea ce am promis ca voi face inclusiv votul electronic/posta pentru toti romani, indiferent ca acest lucru nu imi va aduce multa simpatie printre anumiti politicieni…..dar nu poti sa nu recunosti ca a arunca jumatate de miliard pe un site de informatie generala este o nebunie…..mai ales in conditiile economice in care se afla acum Romania.

 4. Elena Udrea face o treaba excelenta la ministerul DRT. Proiectele ei pot scoate Romania din criza. Daca va continua va aduca idei cat mai bune si inovatoare in urmatorii 5 ani nu cred ca Romanai va mai fi nevoita sa se imprumute pt a-si putea plati cetatenii.

 5. Ana,
  This is the problem.
  Propunerea vorbeste de ‘votul electronic’ fara sa mentioneze nimic de masini de vot electronic care sa fie deplasate la sectiile de votare.

  Partea de storare / adunare a info primita de la masinile electronice e triviala si nu vad cum poate fi legata de crearea acestui web site de 1/2 miliard euro.

  Sa presupunem prin absurd ca intentia R ar fi sa fie prima tara din lume sa permita votantilor sa voteze de acasa ducindu-se pe web (la noul site) si intrind votul.
  1.Cum identifici votantul ? (passowrd – poate fi utilizat de alta persoana din casa – , biometric – amprente , retina , blood vessels map , facial recognition etc – asta implica calculator cu additional hardware + o data de baze cu informatie biometrica !.)
  2. de unde stii ca votantul voteaza de acasa singur? – nu are primarul satului in spatele lui.

  Nu vad cum noul site ar contribui cu mai mult de 5% (am generos!) catre ideea de implementare a votului electronic.

  Votatul de „”acasa”” ar fi in area de 10000000 votanti x$500 = $5 miliarde. Posibil sa fie mai ieftin datorita volumului….

 6. Cum deja Romania a intrecut deja la capitolul PC/cap locuitor tari foarte avansate informational(Coreea de Nord, Cuba,Somalia si nu in ultimul rind Madagascar, care vine puternic din urma) era si timpul sa se treaca la „informatizarea interactiunii cu cetatenii si companiile” si la „guvernarea electronica”.Modica suma de „aproape” juma’ de miliard de euro va fi luata din EXCEDENTUL bugetar de 7.4% (si nu deficit cum gurile-rele clevetesc, asta e asa, de ochii FMI-ului…) mai ales ca acum practic nu mai a ramas mai nimic de facut:toate autostrazile sunt terminate (poate sa mai fi ramas vreo 20km din Bechtel)s-au construit peste tot spitale si policlinici,scoli asijderea,cetatenii au toti pensie si leafa ( de la stat), sistemul de sanatate e mai ceva ca la surorile noastre de ginte latina si mai ales, retinem, ca Romania a fost ocolita de criza economica mondiala!

 7. BASESCU KAKADEMICIAN

  Asa se promoveaza femeia in politica din Romania

  http://basescukakademician.wordpress.com/

  BASESCU UN INFRACTOR SI UN ESCROC JEFUITORUL VOTURILOR ROMANILOR KAKADEMICIAN

  Basescu a vandut FLOTA

  Basescu impreuna cu STOLOJAN au instrainat resursele energetice din MAREA NEAGRA

  Basescu este beneficiar FNI-GELSOR-VANTU 3,3 miliarde lei

  Basescu risipeste banii romanilor pentru a condamna romania si poporul roman pentru crimele comuniste comise de EVREII IN PERIOADA 1944-1946 impotriva poporului roman care a fost ucis si deportat in SIBERIA BOLSEVICA EVREIASCA.

  BASESCU JUDECAT SI CONDAMNAT PENTRU TRADARE DE NEAM SI TARA

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.