Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 1, 2015 in Comunicate, Politic | 0 comments

România are nevoie să ratifice cât mai curand Convenția de la Istanbul pentru a combate în mod eficient violența domestică și orice altă formă de violență asupra femeii

Ana_Birchall_0421

Comunicat de presă

Deputatul PSD Ana Birchall a declarat, la împlinirea unui an de la intrarea în vigoare a Convenției de la Istanbul, că România trebuie să se implice în continuare, cu toată determinarea și responsabilitatea, în combaterea flagelului numit violență domestică, inclusiv prin ratificarea Convenției de la Istanbul.

 

„În calitate de parlamentar de referinţă al legislativului român la Consiliul Europei pentru problema eliminării violenţei împotriva femeilor, unul dintre principalele mele obiective a fost semnarea şi ratificarea de către România a Convenţiei de la Istanbul. Mă bucur că astăzi, la 1 an de la intrarea în vigoare a  Convenției, România se află alături de statele semnatare şi că toate eforturile instituţionale şi personale au dat rezultate. Semnarea Convenţiei de către România la 27 iunie 2014 a transmis un semnal politic pozitiv, prin angajamentul ferm al ţării noastre de a respecta şi promova în plan intern şi global o serie de măsuri ferme prin care să se asigure prevenţia şi combaterea adecvată a fenomenului violenţei, atât a celei îndreptate împotriva femeilor, cât şi a celei domestice,” a declarat deputatul PSD Ana Birchall.

 

„Executivul condus de Victor Ponta, prin Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerul Sanătăţii precum şi prin Ministerul Afacerilor Externe, a avizat favorabil proiectul de lege privind ratificarea de către România a Convenţiei de la Istanbul. Este necesar ca și celelalte ministere să avizeze favorabil proiectul de lege astfel încât, în cel mai scurt timp, România să poată ratifica Convenţia, un act de referinţă în domeniul combaterii violenţei. Cred că este şi de datoria noastră, a Parlamentului, să transformăm cât mai curând un reper istoric pentru România în voință politică”  susține deputatul PSD Ana Birchall.

 

„Ratificarea de către România a Convenţiei de la Istanbul va însemna foarte mult pentru toate victimele violenţei de orice fel împotriva femeilor, fie că vorbim de violenţă domestică, fizică sau psihologică. Înăsprirea legislației și ratificarea Convenției reprezintă două instrumente importante   pentru prevenirea și combaterea evenimentelor nefericite cum a fost cazul violului din județul Vaslui. Pentru toate femeile care din păcate încă se simt în nesiguranţă în propria casă sau pe stradă din cauza acestor tipuri de violenţă, Convenţia de la Istanbul este un instrument foarte important de protecţie, iar ratificarea ei în cel mai scurt timp va face din România o voce importantă în ceea ce privește lupta împotriva violenței asupra femeilor și împotriva violenței domestice” a încheiat Ana Birchall.

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.