Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 4, 2014 in Comunicate, Featured, Politic | 0 comments

România are nevoie de un nou model de președinte, mândru că este român și care unește românii

DECLARAȚIE DE PRESĂ

„Ultimii 10 ani au fost marcați de scandalul, dezbinarea și ura promovate de Traian Băsescu și susținătorii săi. Klaus Iohannis este continuatorul regimului Băsescu, înconjurându-se de aceiași oameni care au promovat regimul Băsescu – Boc, dar și de cei care au trădat proiectul USL și voturile celor 7,4 milioane de români. În acest moment, România are nevoie de un alt model de președinte, un președinte pentru români, mândru că este român și care unește românii.

Ca premier, Victor Ponta a demonstrat că ne-am ținut de cuvânt, returnând salariile și pensiile tăiate de Băsescu și Boc, a creat locuri de muncă, a redeschis spitale, a majorat ajutoarele sociale, a crescut salariul minim, a scăzut TVA la pâine, a scăzut CAS-ul. Investițiile și rezultatele din agricultură din ultimii ani au început să ne dea din nou speranța că România poate redeveni grânarul Europei.

Premierul Victor Ponta, în rol de lider politic regional, a scos țara din izolare și a redeschis ușile partenerilor și prietenilor noștri. România și-a asumat, prin vocea premierului Ponta, responsabilitatea de a ajuta la obținerea păcii în această zonă a Europei. România este privită, astăzi, drept o țară puternică în regiune, un partener serios, pe care atât SUA, cât și statele europene se bazează. Cu Victor Ponta, facem vocea României auzită în lume.

Noi facem, ceilalți doar distrug. Reducem taxe, creștem investițiilein educație, sănătate și apărare. Lăsăm justiția independentă. Susținem independența energetică a României. Ne-am ținut de cuvânt, iar toată munca din acești ultimi ani a început să dea rezultate.

Am făcut mai multe pentru economie decât regimul Băsescu – Boc, dar am arătat și prin fapte, nu vorbe, că promovăm, alături de Victor Ponta, un alt model de președinte. Președintele trebuie să fie util, să unească instituțiile, să îi adune pe toți la aceeași masă. România trebuie să fie din nou unită!

România are nevoie mai mult decât oricând de o nouă Mare Unire, care să ne permită să construim pentru viitor. După 10 ani de scandal, război politic și social, după 25 de ani de tranziție, avem nevoie de un președinte care să readucă pacea în societate și care să ne unească pentru un proiect național. Certitudinea pe care o oferă Victor Ponta românilor este stabilitatea, reclădirea țării, munca și siguranța, după un deceniu de ceartă și scandal.

Marea Unire pe care o promovează Victor Ponta înseamnă ștergerea frontierelor dintre noi, înseamnă o Românie puternică, cu un stat de drept consolidat, cu o economie „de top” în Europa de Est, care să-și maximizeze potențialul pe care-l are în regiune, de a deveni un Hub industrial, o poartă de deschidere a Asiei către Europa, cu o societate care prețuiește munca şi distribuie bunăstarea în mod echilibrat, nu doar pentru un grup privilegiat şi clientelar.

Așa cum Băsescu n-a câștigat niciodată alegerile prezidențiale în Vaslui, sunt încrezătoare că și de data aceasta, vasluienii vor acorda votul candidatului care merită încrederea și respectul lor și îi vor taxa pe ceilalți candidați care nu vor altceva decât continuarea regimului Băsescu” a declarat deputatul PSD de Vaslui Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.