Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 15, 2009 in Politic | 2 comments

Romania a avut in iunie cea mai ridicata rata de inflatie din UE…

cu o rata anuala de 5,9%, potrivit datelor publicate miercuri de biroul european de Statistica, Eurostat.

Acesta e rezultatul unor politici economico-sociale fara viziune si strategie.

Criza economica nu se rezolva si nu se va rezolva prin declaratii populise, prin decizii irationale, demne de un anumit spital, care nu au nicio legatura cu realitatea economico-sociala actuala, cu prioritatile economico-strategice pe care ar trebui sa le aiba acum acest guvern.

2 Comments

  1. Sigur, o inflaţie galopantă nu poate fi decât un rău al economiei. Totuşi o inflaţie moderată ajută economia pe timpul crizei. Cel mai mare pericol economic pe timp de criză este deflaţia sau inflaţia negativă, pentru că acest fenomen loveşte din plin şi direct în producători, adică în cei care susţin real economia.

    Să nu uităm că România are o cădere importantă în ceea ce priveşte creşterea economică, mai ales că funcţionând câteva luni cu o prognoză de creştere pozitivă, banii au fost cheltuiţi ca atare.

    Eu sunt mai puţin îngrijorat de inflaţie, chiar dacă asta înseamnă sancţiuni din partea partenerilor internaţionali ca UE sau FMI, sunt mai îngrijorat că acest guvern are exclusiv o preocupare în a scădea cheltuielile (şi asta pentru că doresc această imagine publică, nu neapărat pentru că ar avea şi rezultate) şi nu am observat nici cea mai vagă preocupare pentru susţinerea economiei viabile, pentru găsirea unor nişe economice care funcţionează bine în criză, nu văd ca onor guvernul României să fi identificat fie şi cea mai mică modalitate de încurajare a unui eventual efort al populaţiei, nu mai vorbesc că activitatea generală politică impune dezambiguizarea tocmai acum, când solidaritatea este mai importantă.

    Eu cred că vremuri de restrişte guvernul ar trebui să spune poporului ce anume trebuie să facă pentru ca să trecem cu toţii mai uşor peste criză.

  2. Ana,aceasi tema am postat-o si eu pe blog,o seara frumoasa 🙂

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.