Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 20, 2016 in Politic | 0 comments

Reuniunea Consiliului European demonstrează posibilitatea unei reacţii din partea Uniunii Europene la subiecte dificile precum contextul tensionat pe care îl traversează relaţia Marii Britanii cu Uniunea Europeană sau actuala criză a migraţiei.

Consider că poziţia României a fost bine reprezentată în cadrul acestei reuniuni, accentuând necesitatea ca măsurile prevăzute în cadrul negocierilor dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie să nu aibă un caracter discriminatoriu, precum şi menţinerea poziţiei României în contextul crizei migraţiei privind combaterea prioritară a cauzelor profunde ale acesteia.
Cred că rezultatele reuniunii Consiliului European proaspăt încheiată pot constitui o bază pentru consolidarea construcţiei europene şi pentru identificarea unor soluţii comune şi responsabile la actualele provocări cu care Uniunea Europeană se confruntă.
 
Aşa cum am susţinut anterior, rolul Marii Britanii este alături de marea familie europeană şi rezultatele reuniunii demonstrează posibilitatea identificării unor soluţii potrivite şi echitabile pentru a facilita acest lucru. Cu toate acestea, atrag în continuare atenţia asupra riscului ca pachetul de măsuri agreat să nu constituie un precedent prin care statele membre să condiţioneze construcţia europeană.
 
În ce priveşte abordarea crizei migraţiei, consider că este prioritară cooperarea dintre Uniunea Europeană şi statele de origine şi de tranzit, sens în care summit-ul UE-Turcia ce va fi organizat în luna martie poate constitui un moment decisiv pentru abordarea acestei provocări fără precedent.
 
20140912PHT61808_original
Sursa foto: www.europarl.europa.eu

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.