Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 23, 2017 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Reuniunea Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene

Reuniunea Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Miercuri, 22 februarie a.c., a avut loc reuniunea săptămânală a Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene.

Cu această ocazie, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a susținut că au fost evaluate progresele înregistrate în elaborarea pozițiilor României pe dosarele de interes major, în vederea asigurarea participării eficiente a țării noastre la procesul decizional la nivelul Uniunii Europene, precum și demersurile care sunt necesare în continuare pentru accelerarea procesului de pregătire a viitoarei Președinții a Consiliului UE pe care România o va deține în prima jumătate a anului 2019.

Au fost discutate, în perspectiva aprobării, mandatele de participare a delegațiilor României la reuniunile ministeriale ale Consiliului UE care vor avea loc în perioada următoare și au fost prezentate rezultatele reuniunilor recente ale Consiliului UE.

Totodată, au fost trecute în revistă evoluțiile recente în activitatea Parlamentului European și a Comisiei Europene, cu accent pe pregătirea dialogului autorităților române cu instituțiile europene.

 

Elemente suplimentare:

Comitetul de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene, care funcționează în actuala sa formă în baza HG nr.34/2017 privind organizarea și funcționarea Sistemului național de gestionare a afacerilor europene în vederea participării României la procesul decizional al instituțiilor Uniunii Europene, își desfășoară activitatea sub conducerea ministrului delegat pentru afaceri europene și sub îndrumarea primului-ministru. Principalul obiectiv al acestuia este asigurarea participării eficiente a României la procesul decizional din cadrul instituțiilor Uniunii Europene. Comitetul se reunește săptămânal, asigurând o reprezentare a ministerelor și a altor organe de specialitate, la nivel de secretar de stat cu atribuții în domeniul afacerilor europene.

 

Comunicatul de presă pe pagina Ministerului Afacerilor Externe: http://mae.ro/node/40646

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.