Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 17, 2017 in Economic, International, Politic | 0 comments

Reuniunea Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene

 

Reuniunea Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene

COMUNICAT DE PRESĂ

  

La data de 17 mai a.c. a avut loc reuniunea săptămânală a Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene. Totodată, au fost discutate, în vederea aprobării, mandatele care permit participarea delegațiilor României la reuniunile ministeriale ale Consiliului UE.

Discuțiile din cadrul reuniunii s-au concentrat pe ultimele evoluții din cadrul procesului de pregătire pentru preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene, în prima jumătate a anului 2019, fiind subliniate etapele de pregătire și stadiul îndeplinirii acestora.

De asemenea, au fost discutate evoluțiile din cadrul agendelor Parlamentului European și a Comisiei Europene, existând un segment al discuției dedicat transpunerii directivelor UE în cadrul legislației naționale. În acest context, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a reiterat importanța Sistemului național de gestionare a afacerilor europene atât în context național, cât și în relația cu instituțiile comunitare.

Pe agenda dezbaterilor s-a aflat și publicarea raportului anual în domeniul turismului. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a declarat, în acest context, că „ospitalitatea și bunătatea românilor sunt recunoscute la nivel internațional, fiind important ca turismul să rămână o prioritate atât în ce privește promovarea țării noastre, cât și din punctul de vedere al impactului pe care această activitate îl poate avea în economie. România nu duce lipsă de locuri extraordinar de frumoase, iar continuarea strategiilor de turism poate reprezenta o alternativă economică reală în zonele cu potențial în acest domeniu, existând multiple ecouri pozitive din partea turiștilor din străinătate, în special în ceea ce privește turismul rural și ecologic”.

 

Elemente suplimentare:

Comitetul de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene, care funcționează în actuala sa formă în baza HG nr.34/2017 privind organizarea și funcționarea Sistemului național de gestionare a afacerilor europene în vederea participării României la procesul decizional al instituțiilor Uniunii Europene, își desfășoară activitatea sub conducerea ministrului delegat pentru Afaceri Europene și sub îndrumarea prim-ministrului. Principalul obiectiv al acestuia este asigurarea participării eficiente a României la procesul decizional din cadrul instituțiilor Uniunii Europene. Comitetul se reunește săptămânal, asigurând o reprezentare a ministerelor și a altor organe de specialitate, la nivel de secretar de stat cu atribuții în domeniul afacerilor europene.

 

Comunicatul de presă pe pagina Ministerului Afacerilor Externe: http://mae.ro/node/41806

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.