Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 28, 2012 in Politic | 1 comment

Respingerea comasarii, infrangere totala pentru Putere

Protestele din strada au fost o piscatura de tantar pe langa copita in plina figura incasata de guvernul Boc prin decizia Curtii Constitutionale referitoare la legea comasarii alegerilor de anul acesta.  Este o decizie care le strica partidelor din coalitie toate aranjamentele electorale si nici macar nu le aduce ca minim beneficiu inceputul de detensionare a situatiei, care ar fi facut sacrificiul cat de cat acceptabil. Ultimul lucru pe care Guvernul Boc l-a vizat atunci cand si-a asumat rapunderea pe controvesata lege a fost economia de 20 de milioane de euro la buget. Suma este derizorie in comparatie cu ceea ce sifoneaza clientii politici si daca guvernul ar fi fost preocupat in mod real de soarta banilor publici, ar fi avut metode cu mult mai eficiente si corecte de a salva cu mult mai multi bani publici. 

Puterea incerca prin aceasta lege sa-si maximizeze sansele de a obtine un scor cat mai bun la alegeri, iar strategia era securizarea fidelitatii primarilor, proprii si racolati, care, ajutati cu tot ce se mai poate mulge de la buget, inclusiv din rezerva premierului, sa fie folositi pe post de locomotive electorale. In acelasi scop, legea continea si alte mizerii uriase, de la crestera numarului de parlamentari, cu ajutorul unei norme aberante de reprezentare, la reducerea pedepselor pentru mita electorala si o foarte rapida redesenare a colegiilor electorale, exclusiv in functie de vointa executivului ” scrie Ioana Ene intr-un articol publicat www.ziare.com, articol care merita citit.

1 Comment

  1. http://www.youtube.com/watch?v=a3odUFGqne4
    Ce contine acest link ar trebui sa va cam taie elanul critic sau sa va determine sa va dati demisia din partidul care-l are ca membru pe acest individ care a facut tarii mele, atat de mult rau.
    Cine-i alaturi de el este gata oricand sa-i copieze metehnele!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.