Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 19, 2013 in Politic | 1 comment

Reprezentantii Comisiei de Afaceri Europene au avut o intrevedere cu domnul ambasador al Lituaniei, Vladimir Jarmolenko, si George Ciamba, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe

Deputatul Ana Birchall, secretar al Comisiei de Afaceri Europene, a participat alături de colegii din Comisie la întâlnirea cu domnul ambasador al Lituaniei, Vladimir Jarmolenko, și cu domnul George Ciamba, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe.

În cadrul intervenției avute în întâlnirea cu ambasadorul lituanian, Ana Birchall a reiterat că prioritatea României este ca, pe durata președinției Lituaniei a UE, să se ia o decizie privind aderarea țării noastre la Spațiul Schengen, știut fiind faptul că autoritățile de la Vilnius au fost tot timpul susținătoare ale acestui obiectiv extrem de important pentru statul român. Ana Birchall face parte și din Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru aderarea României la Spațiul Schengen.

De asemenea, în cadrul întâlnirii cu diplomatul lituanian, deputatul PSD a subliniat faptul că România urmărește cu prioritate marcarea diferenţiată a progresului realizat de autorităţile de la Chişinău şi avansarea parcursului european al Republicii Moldova.

În ceea ce privește proiectele privind securitatea energetică a Uniunii Europene, deputatul PSD a mai arătat că România doreşte operaţionalizarea neîntârziată a Coridorului Sudic. În acest sens, proiectul Nabucco este cel mai cuprinzător şi răspunde direct nevoilor de dezvoltare ale regiunii Central şi Sud-Est Europene. Totodată, cu referire la cadrul financiar multianual, Ana Birchall a arătat și că România sprijină adoptarea rapidă a pachetului MFF, în vederea demarării implementării programelor.

Nu în ultimul rând, Ana Birchall a arătat faptul că România va urmări cu atenție dezvoltarea agendei europene, pe perioada în care președinția semestrială a UE va fi deținută de către Lituania.

În urma discuțiilor dintre reprezentanții Comisiei de Afaceri Europene și ambasadorul Lituaniei, s-a convenit asupra posibilității de a organiza în perioada următoare un eveniment comun pe tema problemelor stringente aflata pe agenda de lucru a Uniunii Europene. 

Echipa A.B. 

1 Comment

  1. În intervenția avută în timpul dezbaterii “Taking stock and looking to the future”, Ana Birchall a apreciat poziția Irlandei împotriva reducerii alocărilor bugetare pentru Cadrul Financiar Multianual 2014-2020, precum și de susținere a propunerii Comisiei Europene de alocare a unui buget adecvat pentru cele două mari politici europene (Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comună). De asemenea, deputatul PSD și-a exprimat regretul cu privire la presiunile care fac în diverse state ale UE pe tema presupusului val de imigranți români care ar veni în aceste țări după 1 ianuarie 2014, odată cu ridicarea tuturor restricțiilor de piața muncii, pentru cetățenii români și bulgari. Ana Birchall a apreciat că statele membre în care se derulează campanii rău-voitoare împotriva românilor, să adopte poziții conforme cu angajamentele pe care și le-au asumat prin tratatele UE.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.