Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 9, 2016 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Relația Statele Unite – România rămâne tributară valorilor comune aflate la baza Parteneriatului Strategic

AB_official

Ana Birchall: Relația Statele Unite – România rămâne tributară valorilor comune aflate la baza Parteneriatului Strategic

DECLARAȚIE DE PRESĂ

Deputatul social-democrat, Ana Birchall, preşedintele Comisei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor a comentat impactul rezultatului alegerilor din Statele Unite ale Americii asupra relaţiilor din România şi SUA din perspectiva Parteneriatului Strategic şi a cooperării bilaterale:

“După o cursă electorală dramatică ce a polarizat societatea americană, noul președinte primește astăzi încrederea alegătorilor, dar și responsabilitatea imensă de a conduce destinele Statelor Unite pentru următorii patru ani.

Mediul internațional este traversat de crize și conflicte, astfel că nevoia unui ‘leadership’ puternic din partea Statelor Unite capătă o importanță majoră. În asemenea momente este esențial să dăm dovadă de înțelepciune, tenacitate și responsabilitate pentru că numai astfel putem reuși să transformăm momentele de criză în oportunități.

Am încredere că relația bilaterală Statele Unite-România va continua să beneficieze de atenția corespunzătoare, realitate ce cu siguranță va fi imprimată ‘Parteneriatului strategic pentru secolul XXI’. România și-a dovedit atașamentul față de valorile fundamentale democratice, astfel că va rămâne un partener loial în NATO și Uniunea Europeană, devenind totodată un pilon de stabilitate și predictibilitate în răsăritul Europei, regiune confruntată cu tot mai multe provocări.

Relațiile cu SUA vor fi consolidate pe mai departe, întrucât interesele noastre naționale recomandă acest drum comun, pornit de la credința că un edificiu întemeiat pe respect reciproc și valori perene nu poate fi clintit, astfel că Statele Unite rămân principalul partener strategic al României”, a declarat deputatul PSD Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.